fbpx

Лідер бойовиків пообіцяв захопити нові території України для безпеки "ДНР"

Суспільство 19:55, 01.05, 2015

Бойовик вважає, що українська влада повинна за свій рахунок відновити зруйновані об'єкти в "народній республіці".

Лідер бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко спрогнозував новий наступ і захоплення територій України, передає Дзеркало тижня.

"Для гарантованого забезпечення безпеки нашої Республіки (а ми розуміємо, що з суміжних з нами територій можуть вестися обстріли або ці території можуть бути використані як плацдарм для початку бойових дій) нам доведеться брати ті території, які гарантовано забезпечать безпеку нашої землі. І як далеко ми на ту територію зайдемо – залежить тільки від України",  заявив Захарченко.

Разом з тим він зазначив, що діалог з Україною буде можливий після визволення всієї території "ДНР", а також після того, як "покаже нам, що вона (Україна-ред.) готова до діалогу". При цьому Захарченко прямо заявив, що не має наміру виконувати Мінські угоди, згідно з якими вибори в Донбасі повинні пройти за українськими законами, а межа повинна перейти під контроль Держприкордонслужби України.

Нагадаємо, ще 16 квітня Захарченко заявив, що впевнений у війні з Україною на 90 відсотків. Ватажок "ДНР" назвав і основну мету терористів  об'єднання з Росією. Разом з тим бойовики систематично порушують Мінські угоди. Зокрема, майже щоденно здійснюється обстріл сил АТО з "відведеного" озброєння.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: