fbpx

Лікар і менеджер: МОЗ пропонує розділити функції керівників медзакладів

Здоров'я 21:49, 31.08, 2018

МОЗ підготував проект змін, який допоможе розділити функції головних лікарів в Україні. Буде введено дві нові посади – генерального директора/директора та медичного директора.

Про це пише на своїй сторінці очільниця МОЗ Уляна Супрун.

"Це не просто перейменування посад головного лікаря та "начмеда". Нарешті ми матимемо чіткий та адекватний розподіл функцій і вимог до двох управлінських посад. Адже зараз директор (головний лікар) керує фактично усіма процесами, а "начмед" хоч номінально й відповідає за медичні питання, проте повністю залежний від рішень керівника. Зі змінами медичний директор стане самостійним управлінцем", – пише Супрун.

Медичний директор буде більш незалежним від генерального директора, матиме повноваження приймати управлінські рішення самостійно, удосконалювати медичні послуги, організовувати пацієнтоорієнтоване лікування, самостійно підбирати медичні кадри, тощо.

А генеральний директор займатиметься розвитком лікарні, координацією роботи закладу, залученням інвестицій, господарською діяльністю.

Наказ вступить у дію 1 січня 2019 року. Головні лікарі, які вже уклали чи укладуть трудові договори до того моменту, працюватимуть за старою моделлю  керуватимуть і адміністративними, і медичними процесами  до терміну, визначеного у договорі. Після завершення терміну дії договору головні лікарі зможуть пройти конкурс як на посаду генерального директора, так і на посаду медичного директора закладу охорони здоров’я.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: