fbpx

Лікарі з найкращих клінік США відбирають на операції дітей з опіковими травмами

Суспільство 12:01, 27.05, 2018

Пацієнтами трьох найкращих клінік США після проходження попередньої процедури телемедичного консультування можуть стати діти до 18 років, що постраждали внаслідок опіків та мають грубі рубці, які обмежують рухи.

15-23 вересня 2018 року у медичному центрі "Medicover" (м. Львів) працюватимуть лікарі з трьох найкращих клінік США: Harvard Medical School, Michigan University, Washington University in St. Louis. Відбір пацієнтів триває до кінця червня цього року.

У рамках проекту "Проти опіків" лікарі планують оглянути близько двохсот дітей з усіх регіонів України, з яких 50-55 пацієнтів буде прооперовано.

Упродовж 2011-2018 років в рамках співпраці із американськими фахівцями 55 дітей вже отримали довготривале та вартісне лікування у Shriners Hospital for Burn Children, Boston.

Проект має два напрямки: освітній та безпосередньо медичний  можливість отримати безкоштовну медичну допомогу дітям, які страждають на грубі келоїдні рубці внаслідок опіків. Основна мета проекту  підняти рівень свідомості батьків щодо запобігання опіковій травмі серед дітей, а також ознайомити із правильними навичками надання домедичної допомоги у разі, якщо таке лихо все ж трапилося. Найвразливіша вікова група – діти від 0 до 5 років. Найчастіше опіки гарячими рідинами відбуваються у побуті. Опіковий травматизм  це єдиний вид травматизму, якому можна запобігти шляхом впровадження освітніх програм. Найкраще лікування опіків – це їх профілактика.

У 2018 році освітній Проект виходить на всеукраїнський рівень. За підтримки МОЗ України у кожному регіоні призначено відповідальних за впровадження програми.

Для всіх, хто потребує допомоги медиків, відбір пацієнтів триває до кінця червня 2018 року.

Уся медична допомога дітям в рамках Проекту надається безкоштовно.

Родичів пацієнтів та лікарів просять зголошуватись за телефоном: +380673145221, п. Мирослава Децик, координатор проекту в Україні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: