fbpx

Лікарі-інтерни ІФНМУ перемогли на Всеукраїнському конкурсі зі стоматології. ФОТО

Здоров'я 15:39, 15.02, 2019

В Полтаві відбувся ХX Всеукраїнський конкурс серед лікарів-стоматологів "Шлях у світ майстерності". Команда Івано-Франківського національного медичного університету здобула перемогу.

Команда ІФНМУ складалась з двох лікарів-інтернів першого року навчання. Андрій Савчук виконував обов’язки лікаря, його асистентом була Вікторія Ломага. Конкурсантів готував і супроводжував у Полтаві доцент кафедри стоматології післядипломної освіти Степан Андрійців, інформує прес-служба ІФНМУ.

За умовами конкурсу учасникам запропонували виконати реставрацію двох каріозних порожнин 3-4 класів за Блеком з використанням фотополімерних матеріалів при умові роботи з кофедармом. Виконувалася робота впродовж трьох годин. Після виконання журі відразу ж розглядало роботу.

"Це був практичний конкурс, участь брали шість команд з різних українських університетів, – розповідає Вікторія Ломага. – Ми працювали з пацієнтом, якого надали організатори, тому не знали наперед, що саме нас чекає. Нам випала доволі складна клінічна ситуація, для досягнення доброго ефекту треба було працювати одразу з чотирма зубами, тому журі дало нам чотири години".

"У пацієнта були скарги на естетичний ефект, — продовжує Андрій Савчук. — Це був і сірий зуб, і старі пломби, просто катастрофічна гігієна ротової порожнини. Ми виконали відновлення поверхні зубів за допомогою композитного матеріалу, фактично це була художня реставрація".

Журі високо оцінило роботу франківських інтернів. Особливо відзначили чудовий естетичний результат.

Наставник переможців доцент Степан Андрійців готує інтернів на цей конкурс вже п’ять років поспіль. Минулого року двоє франківських інтернів-стоматологів посіли в Полтаві друге місце. У 2015 році було також призове місце, хоча Андрійців уже був мобілізований у Збройні сили України та брав участь в АТО.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: