fbpx

Лікарю-волонтеру з Прикарпаття присвоїли звання Заслуженого лікаря України

Суспільство 09:49, 13.06, 2016

Указом Президента України присвоїли почесне звання Заслуженого лікаря України доктору медичних наук, професору кафедри стоматології ПО ІФНМУ Ростиславу Ступницькому.

Науковець працює в медицині вже 26 років. Про професію лікаря мріяв змалечку. До речі, Ростислав Ступницький став засновником медичної династії у своїй родині, чим його рідні дуже пишаються, інформує прес-служба ІФНМУ.

Лікар зазначає, що його наукова і практична діяльності тісно пов’язані та доповнюють одна одну.

"Завжди потрібно прагнути нових знань, – переконаний науковець. – Є навіть така приказка: "Найбільше знає студент, а найменше – професор". Постійне самовдосконалення дуже важливе".

Також Ростислав Ступницький цікавиться реформуванням охорони здоров’я, неодноразово писав статті на цю тематику, які публікували в національних та іноземних наукових журналах. Окрім цього, під час Революції Гідності професор очолював Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА.

Лікар неодноразово бував у найгарячіших точках АТО. Як волонтер доправляв медикаменти на фронт. Спершу їздив у складі львівських волонтерських організацій, потім разом із представниками Товариства афганців Прикарпаття, зокрема з його керівником Юрієм Купчієм, а також вирушав на передову під егідою ІФНМУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: