fbpx

"Ліки Контроль": МОЗ запустив мобільний додаток для перевірки препаратів

Здоров'я 08:30, 20.06, 2018

Міністерство охорони здоров’я презентувало мобільний додаток "Ліки Контроль", що дозволить пацієнтам перевірити призначені лікарем препарати.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Кожен пацієнт має усвідомлювати, які ліки йому гарантує держава. Він має отримати їх у повному обсязі на увесь курс лікування. Завдяки новому модулю у програмі Ліки Контроль пацієнти зможуть дізнатися, які препарати їм гарантується безоплатно, і з'ясувати, чи не забули про них сказати у лікарні”, – зазначив заступник міністра Роман Ілик.

Зазначається, що перевірка проходитиме у системі "Національний перелік" – короткому переліку основних безпечних препаратів з доведеною ефективністю, якими лікують найпоширеніші захворювання в Україні. Ліки, що входять у Нацперелік, гарантовані державою, тобто їх отримують пацієнти безоплатно під час лікування у стаціонарі.

Крім того, додаток допомагає дізнатися усі подробиці про потрібні ліки одразу біля аптечного віконця чи у кабінеті лікаря, а саме перевірити, чи входять потрібні пацієнту препарати у програму "Доступні ліки" та до Нацпереліку; знайти дешевші, проте настільки ж ефективні аналоги ліків; ознайомитися з офіційними інструкціями застосування препаратів; перевірити ліки візуально на предмет підробки.

Завантажити цей додаток для смартфону можна у версіях для Android та iOS за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: