fbpx

До Франківська на Porto Franko привезуть літак, який "гратиме" на відкритті разом з музикантами. ФОТО

Стиль життя 12:38, 22.04, 2018

Організатори фестивалю Porto Franko побували на аеродромі у Косові та оглянули літак АН-2, з яким будуть відкривати фест. Президент фестивалю Роман Григорів обіцяє незабутній концерт, в якому поєднаються звуки оркестру та двигуна літака.

Локацію поки тримають в секреті, музика ще не написана. Організатори разом із пілотом досліджують рівень шуму двигуна, щоб створювати під нього музику.

Щоб завезти АН-2 в Івано-Франківськ, його частково розберуть, як мінімум в літака відстикують крила. Привезуть в Івано-Франківськ спеціальним причепом, а тут вже зберуть знову.

"Літак не підведе. Літак дасть свої ноти. Він дасть свої звуки. А решта вже за фахівцями, які будуть писати музику. Бо це досить така шумна і голосна робота", – розповів Олександр Яворський, власник аеродрому.

Директор фестивалю Ростислав Держипільський наголосив, що Porto Franko є "шедевральним" фестивалем, не повторює і не краде чужі ідеї.

"Це завжди продумано, проплакано, вистраждано", – сказав Ростислав Держипільський.

Держипільський дуже пишається, що фестиваль має свої "фішки" та робить такі речі, яких немає ніде в світі.

"Один із літаків АН-2 буде задіяний у відкритті фестивалю, і багато речей в нас будуть пов'язані із літаками", – наголосив Держипільський.

Президент Porto Franko Роман Григорів запрошує на фестиваль, щоб всі нарешті відкрили для себе порт Франківськ. Також він розповів, що разом із пілотом зараз проводять попередній саунд-чек та обдумують, як літак може використовуватись безпосередньо на відкритті.

Виконавчий директор фестивалю Володимир Гайдар коли дізнався, що літаку АН-2 70 років, то одразу уявив, як святкуватимуть 70-ту річницю фестивалю Porto Franko.

"Мабуть, ми знову будемо вивчати десь щось нове і незвичне. Це буде космічний простір над Станіславом, ми будемо слухати музику невагомості", – додав Гайдар.

Музичний продюсер Олександр Балтушев повідомив, що цього року на концертах буде небагато українських виконавців. Виступатимуть здебільшого британські, іспанські, бельгійські, німецькі та американські гурти. 

"Це не масмедійні гурти, яких можна побачити всюди на телебаченні, але вони відомі серед поціновувачів тріп-хопу, гранджу, альтернативного року", – зазначив Балтушев.

Він також додав, що цього року в Палаці Потоцьких вже не буде тропічної сцени, а створять Helicopter-stage, де гостей чекає "багато класного музла".

Як писав КУРС, з 13 по 17 червня 2018 року Івано-Франківськ перетвориться на футуристичний центр сучасного мистецтва. Фестиваль Porto Franko прийме "мистецькі повітряні лайнери" з Відня та Мюнхена, Брюсселя, Парижа та Вільнюса: цього року місто перетворять у повітряний порт. Більше про цікавинки програми цьогорічного Porto Franko читайте ТУТ

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: