fbpx

Ліцензію на видобуток вуглеводнів на Дихтинецькій площі можна придбати на аукціоні від 10 мільйонів гривень

Економіка 13:43, 24.01, 2019

У жовтні 2018 року змінився порядок надання ліцензій на користування надрами. Уряд прийняв рішення про проведення онлайн-аукціонів, на яких і вирішуватиметься доля нафтогазоносних ділянок.

Однією з основних переваг торгів у режимі реального часу є незалежність учасників від місця проведення. Окрім цього, будь-хто може стати спостерігачем – достатньо лише зайти на відповідний сайт в день аукціону.

Зараз у системі ProZorro.Продажі виставлені перші 10 лотів для проведення відкритих аукціонів. Усі дозволи стосуються нафтогазоносних ділянок. Надалі Держгеонадра планують виставляти від 5 до 10 лотів щомісяця. Це буде стосуватися не тільки нафтогазоносних ділянок, а й родовищ з іншими корисними копалинами.

За заявою голови Держгеонадр Олега Кирилюка, протягом року планують провести 10 онлайн-аукціонів.

Зараз на аукціон потрапили ділянки Харківської, Полтавської, Одеської, Луганської та Івано-Франківської областей.

Дихтинецька площа: що ми про неї знаємо?

1

Дихтинецька площа – поки що єдина ділянка в Івано-Франківській області, яку вже виставили на онлайн-аукціон. Її площа – 74,067 кв. км. Початкова ціна лоту – 10 млн грн.

Дихтинецька площа розташована на території Путильського та Верховинського районів. Її поклади газу виявили в крейдяних покладах, на які багатий регіон.

Інформації про орієнтовну кількість запасів вуглеводнів поки що немає. Проте площа розташована у перспективному районі зі щільністю нерозвіданих ресурсів вуглеводнів від 30 до 50 тис. тонн на квадратний кілометр.

Онлайн-аукціон проведуть 6 березня о 14:55. Охочі прослідкувати за перебігом торгів можуть заходити на ProZorro.Продажі у вищезгаданий час.

Читайте також: Надія на газ: як сільські громади Прикарпаття працюють з газовидобувними компаніями

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: