fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Ліжка впритул та відсутність індивідуальних тумбочок: у Прикарпатському військово-спортивному ліцеї побували представники Омбудсмена

Ліжка впритул та відсутність індивідуальних тумбочок: у Прикарпатському військово-спортивному ліцеї побували представники Омбудсмена

Суспільство 13:58, 05.06, 2019

В рамках реалізації національного превентивного механізму моніторингова група відвідала без попередження Прикарпатський військово-спортивний ліцей-інтернат Івано-Франківської обласної ради.

Під час візиту моніторингова групка перевірила стан забезпечення прав ліцеїстів на отримання відповідного рівня освіти та індивідуального розвитку, реалізації права на гідні умови проживання.

Прикарпатський військово-спортивний ліцей-інтернат є навчальним закладом ІІ-ІІІ ступеня, одним з основних завдань якого є підготовка юнаків до вступу у вищі військові навчальні заклади і вищі навчальні заклади інших силових структур. З цією метою в ліцеї створена чітка система військово-професійної орієнтації ліцеїстів, яких тут у 8-11 класах навчається 284 дитини. 14 ліцеїстів мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, повідомляє пресслужба Омбудсмена.

Під час візиту виявили порушення права на охорону здоров’я, що гарантується статтею 49 Конституції України, зокрема не забезпечується виконання стосовно дітей рекомендацій та призначень лікарів, медична документація ведеться неналежним чином.

Також виявлено порушенням права на недоторканість приватного життя дітей: перенаселення у спальних корпусах та, як наслідок, розміщення впритул ліжок, відсутність в кожного ліцеїста тумби та стільця.

Крім цього, виявлений ряд інших порушень та недоліків.

Разом з тим, моніторингова група позитивно відзначила організацію та здійснення в Прикарпатському військово-спортивному ліцеї-інтернаті навчально-виховної роботи. Зокрема, ліцеїсти постійно беруть участь у Міжнародних конкурсах, турнірах і змаганнях, а також Всеукраїнських учнівських олімпіадах. Також 204 ліцеїсти займаються в 11 гуртках і секціях військово-спортивного та художньо-естетичного спрямування. При цьому у військово-спортивному ліцеї відсутній спортивний зал, що суттєво впливає на організацію та проведення освітнього процесу.

Результати моніторингового візиту обговорено з директором Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату та надано відповідні рекомендації щодо усунення виявлених порушень.

До Івано-Франківської облдержадміністрації буде направлено відповідний звіт та лист реагування.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: