fbpx

Луценко підтвердив, що "чистильником" прокуратури стане франківець Петро Шкутяк

Політика 14:41, 30.05, 2016

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що начальником управління внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури України стане депутат Івано-Франківської міської ради, учасник АТО Петро Шкутяк.

Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що начальником внутрішньої безпеки ГПУ, якого у ЗМІ вже назвали "Чистильником", стане Петро Шкутяк. Про це Луценко заявив сьогодні на прес-конференції у Києві, передає УП,

"Внутрішня безпека – призначений Петро Шкутяк, який буде керівником робочої групи внутрішньої безпеки (Генеральної прокуратури) України з перевірки прокурорів у центрі й на місцях", – сказав він на прес-конференції.

"Петро Шкутяк, 35 років, пройшов (шлях) від помічника майстра, був головою Долинської райдержадміністрації, брав участь у мовному майдані, у великому Майдані, добровольцем пішов на фронт, був важко поранений під Луганським аеропортом у селищі Георгіївка… Має 5 дітей", – зазначив генпрокурор.

Луценко подякував Шкутяку за те, що він "погодився очолити робочу групу з перевірки доброчесності прокурорів".

"Ця велика чистка буде відбуватися під керівництвом людини молодої, яка пройшла фронт і точно не візьме жодного хабара, – я знаю Петра достатньо довго, і його батька також. Тому впевнений, що саме ця людина має символізувати прихід нових порядків у Генеральну прокуратуру", – сказав Луценко.

Генпрокурор також закликав усіх, хто має аудіо- й відеозаписи "будь-яких незаконних вимог працівників прокуратури або інших силових структур, надати їх до департаменту і робочої групи, яку очолює Петро Шкутяк.

"Кінець прокурорської криші. Самостійно тут, із владної позиції генпрокурора, це зробити можна, але це буде довше. Прошу усіх, у кого є аудіо або відео, надати такі матеріали", – сказав Луценко.

"Я усвідомлюю, що вони не можуть бути доказами у суді, бо отримуються без рішення суду. Тим не менше, для роботи робочої групи Петра Шкутяка ці матеріали будуть безцінними доказами для очищення системи. Просив би допомоги громадськості в цьому питанні", – наголосив він.

Нагадаємо, про призначення Шкутяка на посаду начальника внутрішньої безпеки, який люструватиме прокурорів, що ведуть спосіб життя не за доходами, КУРС повідомляв минулої п'ятниці.

На разі Петро Шкутяк вже тиждень перебуває у Києві. 

Також Луценко сказав, що хоче привести в систему прокуратури людей з-поза ГПУ, передає УП

"Хочу заповнити знизу місцеві прокуратури юристами, які не працювали в ГПУ",  заявив Луценко.

Нагадаємо, активний учасник Революції гідності, Петро Шкутяк у травні 2014 року пішов добровольцем в батальйон "Айдар", брав участь у кількох бойових операціях проти російсько-терористичних військ, був важко поранений 20 липня 2014 року в бою під Хрящуватим, де проти "Айдару" виступили десантники Псковської дивізії військ РФ. Нагороджений іменною зброєю та медаллю "Захиснику Вітчизни". Депутат Івано-Франківської міської ради, голова фракції БПП "Солідарність". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: