fbpx

У Франківську львівські фахівці розробляють проект невідкладних протиаварійних робіт у Палаці Потоцьких

Суспільство 17:14, 19.02, 2019

У 2018 році проектно-вишукувальний відділ КП "Простір Інноваційних Креацій "Палац" організував проведення попередніх науково-дослідних робіт на території комплексу колишнього палацу Станіслава Потоцького з брамами.

Зокрема, були проведені роботи, що включають розробку вихідних даних для об’єкта реставрації та попередні дослідження. У 2019 році робота у цьому напрямку продовжилась, повідомляється на офіційній сторінці "Простір Іноваційних Креацій "Палац".

14 лютого на території комплексу працювала команда львівських фахівців, які проводили передпроектні дослідження (попередні роботи, архітектурні обміри) у корпусі Б (терапевтичний корпус).

Результати буде використано при розробці проекту невідкладних протиаварійних робіт. Адже попереднє інженерне обстеження технічного стану споруди показало, що корпус Б перебуває в аварійному стані. Загальна збереженість пам’ятки складає орієнтовно 37%. Відсоток втрат пам'ятки складає орієнтовно 63%.

Нагадаємо, у лютому 2018 року у Франківську створили КП "Простір Інноваційних Креацій "Палац". Колишній головний архітектор міста Володимир Гайдар, що очолив комунальне підприємство, пообіцяв перетворення пам’ятки на дієвий відреставрований простір. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: