fbpx

Львів'яни перенесли через польський кордон понад 700 шоломів та бронежилетів для українських військових

Суспільство 16:00, 10.06, 2014

Жителі Львова й області за вихідні перенесли у руках через україно-польський кордон 700 шоломів для військових і правоохоронців, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України.

Як передає кореспондент "Радіо Свобода", до таких дій вдалися через законодавство Євросоюзу, яке забороняє вивезення за межі країн-членів ЄС військових засобів.

Тож шоломи, закуплені на території Євросоюзу ініціативними українцями, через кордон можна було лише перенести.

На заклик, поширений у соціальних мережах, приїхати до кордону і перенести шоломи, відгукнулися понад 300 осіб. Вони пішки переходили пункт пропуску у Шегині, а поверталися вже з шоломами у руках – як зі своєю власністю.

1
Жителі Львівщини перенесли через кордон із Польщею близько 700 шоломів для військових 

Один із координаторів акції, самооборонець Андріан Кліщ розповів "Радіо Свобода", що вже у вівторок всі 694 шоломи передають військовим, які поїдуть на Схід.

Ціна одного з шоломів за кордоном – 60 євро, що дешевше, ніж в Україні.

Андріан Кліщ також розповів, що 6 шоломів під час перетину кордону, ймовірно, вкрали ті, хто їх переносив, бо після завершення акції їх недорахували.

Гроші на закупівлю шоломів надали меценати, львівські підприємці оплатили видатки на автобуси, якими люди їхали на українсько-польський піший пункт пропуску у Шегині.

Так само українці переносили через кордон на собі бронежилети, щоб передати їх потім військовим.

Якщо до наступних вихідних закуплять чергову партію шоломів і бронежилетів, то мешканців Львівщини, які мають шенгенську, національну польську візу або ж карту учасника малого прикордонного руху, знову закличуть до участі в акції, зазначає "Радіо Свобода".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: