fbpx

Лише суспільний резонанс може змусити правоохоронну систему працювати об'єктивно, – Дерев’янко. ВІДЕО

Політика 17:59, 10.01, 2018

Українське суспільство має дуже низький рівень довіри до правоохоронної системи, бо вона продовжує використовуватись в корупційних і політичних цілях. Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко.

"Ми не те що не маємо довіри до правоохоронної системи, у нас величезний негатив до правоохоронців. Це стосується і прокуратури, і Національної поліції. Ми дещо спробували відновити цю довіру до патрульної поліції, але стосовно внутрішнього двигуна – співробітників карних підрозділів  ця довіра, на превеликий жаль, не повернулась",  констатував депутат.

Юрій Дерев'янко вважає, що в поліції до цього часу домінують дві речі: використання в замовних політичних цілях та використання в корупційних чи так званих кумівських цілях. Коментуючи справу стосовно вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської, Дерев'янко сказав, що цю справу почали активно розслідувати виключно через суспільний резонанс.

"Виключно тому, що суспільство відреагувало, це стало можливістю якихось дій і прикутої уваги всіх, в тому числі і Генпрокурора, і всієї вертикалі очільників в державі. Навіть наші міжнародні партнери відреагували на це. Це означає, що вищому політичному керівництву чітко дали меседж, що цією справою треба займатися",  заявив політик.

Він додав, що правоохоронна система повинна працювати як годинник, чітко за правовим механізмом в усіх випадках, а не лише коли цього вимагають міжнародні партнери чи вище керівництво держави. Дерев'янко навів приклад, коли нещодавно в Голосіївському районі столиці слідча група підкинула людині вдома зброю і боєприпаси.

"Що це за правоохоронна система? Де під слідством має бути голова Голосіївської поліції? Той прокурор, який був? У людини вдома були камери, які це зафіксували, але у більшості людей таких камер немає",  обурився народний депутат.

"Більшість людей розуміють, що цю каральну машину хтось може використати проти будь-якої людини. Тому тільки виключно такий резонанс, така суспільна і медійна увага дає шанс примусити працювати правоохоронну систему",  переконаний він.

За його словами, тоді система буде працювати об'єктивно, а не для власного самопіару чи знаходження будь-якого винуватця.

"З часом, коли буде політична воля і наша правоохоронна система буде від усіх цих перевертнів почищена, тільки тоді ми можемо сподіватись, що вона буде працювати за нормальними українськими стандартами",  підсумував Дерев'янко.

Нагадаємо, 1 січня у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло юристки Ірини Ноздровської, яка розслідувала справу загибелі своєї рідної сестри, яку збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

За версією слідства, злочин було скоєно на зупинці громадського транспорту під час випадкової зустрічі Ірини Ноздровської з Юрієм Россошанським, батьком Дмитра Россошанського. 9 січня суд арештував його на 60 діб без права внесення застави.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: