fbpx

Любов і психотерапія: До "Крамниці щастя" Ольга Деркачова додала "Кавові історії"

Культура 22:00, 22.03, 2016

Книгарня "Є" та літературна агенція "Discursus" презентували в Івано-Франківську оновлену книгу Ольги Деркачової "Крамниця щастя".

Книгу, попередній тираж якої читачі розкупили, додрукували оновленою – з новими історіями та під новою обкладинкою.

Під одну обкладинку авторка уклала класичний любовний роман і цикл оповідань геть не про кохання  "Кавові історії з "Кімбо". Ольга Деркачова заперечила, що робить рекламу, натомість пояснила, що кав’ярню на "стометрівці" з доброю кавою, куди приходять, щоби зустрітися, і зустрічаються, щоби там поворити, франківці і так знають.

Сам роман "Крамниця щастя", як сказала авторка, історія цілком житейська,  про кохання між студенткою і її викладачем,  не зазнав змін. До речі, таку історію Ольга Деркачова сама не придумала, її підказали найближчі з читачів  студентки.

"Любовний роман, якщо хочеш, щоб він був якісним, потребує праці, і праці важкої. Найперше, що потрібно для роману,  то сюжет. Я нічого мудрішого не могла придумати, як спитати у студенток: дівчатка, а яким би мав бути любовний роман, який би ви хотіли прочитати? Тож те, що роман саме такий, то це винні або цим я завдячую моїм студентам педінституту. Вони в один голос сказали: ми хочемо прочитати про кохання студента і викладача. Не про кохання студентки і бізнесмена, не про кохання студентки і футболіста, не про кохання студентки і Ді Капріо. Така ось житейська тема. І я зрозуміла, що ось такі прості теми є важливі, бо такий побут є частиною нас, він є для багатьох важливий. І я сказала: ок, буде про кохання викладача і студентки",  розповіла про народження ідеї і сюжету роману "Крамниця щастя" Ольга Деркачова.

Любовний роман на те і любовний роман, щоби завершитися геппі-ендом. У "Крамниці щастя" головна героїня таки знаходить своє кохання, але все ж таки не з викладачем.

Що стосується циклу оповідань, то це, вдаючись до професійних зворотів літературних критиків, більш серйозна проза. Це сім історій – за числом днів у тижні, поданих від понеділка до неділі кожна зі своєю назвою і з власним сюжетом. Всі вони розповідають про різні душевні стани людей, які приходять у кав’ярню – на таку зрозумілу нам, галичанам, каву.

Оновлена "Крамниця щастя"  це вже п’ята книжка Ольги Деркачової, яку видає прикарпатська агенція "Discursus". На полиці видавництва авторка вже поклала "Синдром підсніжника", "За лондонським часом", "Крамниця щастя", "Трикотажні метелики" і "Кавові історії з "Кімбо". 

КУРС писав, що цією книжкою триває естафета "Від слова до слова", розпочата поетичною збіркою Богдана Томенчука "Сезон ненаписаних віршів".

Усі кошти, виручені від її розповсюдження, будуть передані літературній агенції "Discursus" для видання наступних книжок за умови, що автор, чия книга побачить світ завдяки цій естафеті, зробить так само.

"Рухаємо Україну від книжки до книжки!"  таке гасло цієї літературної акції, в якій бере участь оновлена книга Ольги Деркачової.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: