fbpx

Люди ВОЛІ почали ламати корупційні схеми на Надвірнянщині і одразу отримали спротив, – Дерев'янко

Суспільство 13:56, 15.12, 2015

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко вимагає від поліції, прокуратури і СБУ Надвірнянщини перевірити факт руйнування поребриків в Надвірній, який виглядає як помста заінтересованих осіб та завдає шкоди інтересам громади, а також притягнути винних до відповідальності.

Відповідні звернення нардеп надіслав до начальника Надвірнянського відділу поліції в Івано-Франківській області Івана Кавінського, Надвірнянського міжрайонного відділу Управління СБУ в Івано-Франківській області та прокурора Надвірнянського району Назарія Грицюка.
Депутат повідомив, що в ніч з 13 на 14 грудня 2015 року по вул. Ломоносова в місті Надвірна Івано-Франківської області, неподалік Надвірнянської школи №4 невідомі вчинили правопорушення – пошкодили бетонні поребрики, що напередодні були встановлені Приватним підприємцем Білоусом І. М.
За інформацією депутата, капітальний ремонт тротуару по вул. Ломоносова в Надвірній здійснюється за кошти місцевого бюджету.
"Спочатку вказані роботи мало здійснювати ПП "Сервіс-сім", цінова пропозиція якого становила 78 250 грн. Проте на засіданні Бюджетної комісії Надвірнянської міської ради Івано-Франківської області депутатом міської ради, головою депутатської фракції Політичної партії "ВОЛЯ" Володимиром Монастирецьким було виявлено, що вартість матеріалів та робіт, вказаних ПП "Сервіс-сім", явно завищена", – підкреслив нардеп. 
"Люди ВОЛІ зайшли у міську раду і почали ламати корупційні схеми і одразу отримали таку реакцію",  переконаний Дерев'янко.
Депутат зазначив, що бюджетна комісія Надвірнянської міської ради розглянула інші пропозиції та надала перевагу приватному підприємцю Білоусу І. М., який вказав цінову пропозицію в сумі 65 251 грн 04 коп., що майже на 13 тис. грн нижча від цінової пропозиції ПП "Сервіс-сім".
"Таким чином, було зекономлено кошти місцевого бюджету",  підкреслює парламентар.
Він зазначив, що 12 грудня приватний підприємець Білоус І. М. встановив зазначені бетонні поребрики.
"Проте уже зранку 14 грудня було виявлено, що бетонні поребрики перевернуті та пошкоджені",  обурився Дерев'янко.
"Незрозумілими є мотиви таких дій, оскільки особи, що вчинили вказане вище правопорушення, жодного поребрика не викрали, а лише пошкодили їх. Вказане дозволяє припускати, що такі дії вчинені з мотивів помсти заінтересованими особами",  вважає народний депутат. 
Він зауважив, що цей факт має ознаки правопорушення та завдає шкоди інтересам громади м. Надвірна Івано-Франківської області.
Тому депутат просить начальника відділу поліції внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування за фактом пошкодження поребриків по вул. Ломоносова в м. Надвірна Івано-Франківської області. 
Також депутат вимагає вжити заходів щодо забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом пошкодження поребриків по вул. Ломоносова в м. Надвірна Івано-Франківської області (неподалік Надвірнянської ЗОШ №4); притягнути винних осіб до відповідальності; взяти вирішення вищезазначеного питання на особистий контроль.
Від прокурора та СБУ Дерев'янко вимагає перевірити викладені факти та вжити заходів щодо встановлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у пошкодженні поребриків по вул. Ломоносова в м. Надвірна.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: