fbpx

Люті морози на Прикарпатті триватимуть до кінця тижня. ВІДЕО

Суспільство 15:47, 28.02, 2018

Під кінець календарного сезону зима розлютувалася не на жарт. На території України спостерігаються сильні морози. Подекуди температура повітря опуститься до 20 градусів. Лютнева холоднеча протримається до кінця тижня.

Внаслідок різкого похолодання п’ятеро іванофранківців постраждали від обмороження. Медики закликають мешканців міста не перебувати на вулиці тривалий час без нагальної потреби, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Коли за вікном мороз, варто одягатися відповідно. В нагоді стануть речі вільного крою з натуральних тканин: шкіри, шерсті чи бавовни. Під час холоднечі потрібно дотримуватися режиму харчування, кажуть медики. І обмежити вживання алкоголю. Зігріватись у приміщенні треба поступово. При ознаках переохолодження потерпілому потрібно надати першу домедичну допомогу.

В місті діє 8 стаціонарних пунктів обігріву. В разі необхідності рятувальники розгорнуть мобільні намети.

Під час низького температурного режиму зменшується також ймовірність підхопити вірусну інфекцію, кажуть медики. Прогулянки на морозі навіть корисні у профілактичних цілях. Однак це стосується лише людей зі стійким імунітетом. Тому насолоджуватися останніми зимовими днями потрібно в міру.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: