fbpx

Маленькі дослідники та науковці: школярі з Франківська презентували свої проекти на фестивалі в столиці

Суспільство 20:20, 03.04, 2019

Дитячий фестиваль "Думай Фест" у Києві зібрав команди юних дослідників та науковців з усієї України. Івано-Франківськ на фестивалі представили дві команди школярів.

Досвід та знання – здобувати їх найцікавіше у колективі ровесників та у формі захопливих занять. Саме так пропонують навчатися новому організатори дитячого фестивалю “Думай Фест”, що втретє проводився у Києві.

Основне завдання цього фесту – дати малечі можливість досліджувати, долати труднощі, вирішувати повсякденні завдання, досягати своїх поки що невеличких, проте таких важливих цілей. 

Участь у фестивалі беруть школярі у командах за віком: І вікова категорія – 6–8 років; ІІ вікова категорія – 9–11 років. За кожною командою закріплений дорослий керівник (вчитель або хтось із батьків), а для науково-технічної підтримки проекту – ще й наставник організаторів, клубу “Думай Рум”.

Усі висновки, зроблені за результатами дослідів, стають спільним надбанням учнів. А найкращі роботи входять до окремого щорічного каталогу – так, як це відбувається на конференціях для дорослих. На фестиваль також запрошують вчених, які неформально спілкуються з маленькими науковцями та дослідниками.

З Івано-Франківська на фестиваль поїхали дві команди. 

Команда “ІF.kod”, ЗШЛ №23, гурток DoMyRooM з роботою “Дивовижний світ кристалів”. Та “Цукрові детективи”, ІФПНВК Католицька ЗОШ ІІ-ІІІ ст. гімназія св. Василія Великого, з досліджненням “Цукрові таємниці”.

Івано-франківська команда юних науковців “IF.cod” уже втретє презентує результати своїх досліджень на фестивалі, пише Бріз. 

“Цього разу ми розповіли про те, як вирощувати кристал, – розповідає п’ятикласник з НВК ЗШЛ N 23 Лесик Говера. – Зі своїми друзями ми створили проект, а програмісти допомогли нам написати спеціальний мобільний додаток, завантаживши який, ви можете детальніше познайомитись з цим процесом.”

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: