fbpx

Маленькому прикарпатцю потрібна допомога – щоби дитина могла чути світ

Суспільство 18:29, 07.06, 2018

У маленького мешканця Яворова є лише місяць для того, щоби зібрати потрібну на операцію суму – Олександрик Шилич народився з діагнозом "двобічна нейросенсорна глухота".

Щоб дитина змогла чути і в майбутньому розмовляти, необхідно якнайшвидше зробити Олександрикові операцію – поставити у вушка імпланти. Дуже бажано зробити це раніше, ніж хлопчикові виповниться 1 рік. А йому вже 11 місяців! Тож часу залишилося зовсім мало.

Родина самотужки уже зібрала частину коштів. Але всю суму для батьків двійні зібрати зараз непосильно.

Батьки Сашка звертаються по допомогу:

"29.06.2017 року сталося чудо – ми дочекались наших двох діток Веронічку і Олександрика. Проте 8 травня ми дізнались страшний діагноз "нейросенсорна приглухуватість 4 ступеня" у Сашка. У родині не було ніколи проблем зі слухом. Сестричка чує добре. Найсильніші слухові апарати нам не допомагають. Дитина чує лише гучні звуки. Рішенням є проведення операції на встановлення кохлеарних імплантів на обидва вушка. Вартість одного в межах 26,5 – 30 тис. євро.

Час зараз проти нас. Для того, щоб дитина не тільки чула, а навчилась говорити, імплант потрібно встановити якомога швидше.

Розмовляючи з сурдологами, ми дізнались, що коли дитині до виповнення року поставити хоча б один імплант, то можна розвинути мову дитини на рівні ровесників до періоду 7-8 років. Тобто двоє дітей зможуть разом відвідувати загальноосвітню школу.

З часом будемо оперувати і друге вушко. Зараз важливо підключити хоча б 1 імплант, і через 3 місяці можна починати проводити реабілітацію.

Ми сподіваємось, що здійсниться диво і наша дитина скаже свої перші слова", – пише мама Сашка, Оксана Шилич.

Картка для перерахунку допомоги:

Приватбанк 5168 7554 2273 6963, Шилич Оксана Миронівна.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: