fbpx

Маленький балет на дорозі – на вулицях Франківська з'явилися патрульні-регулювальники. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 13:50, 18.03, 2017

В Івано-Франківську відтепер на великих та проблемних перехрестях працюватимуть регулювальники.

Два десятки патрульних впродовж місяця вдосконалювали навички роботи на перехрестях, щоб безпечно виконувати регулювання. За словами наставника та інструктора Ярослава Манжалея, найголовніше в роботі – навчитися не боятися регулювати рух і впевнено виконувати жести, інформує Фіртка.

"Років десять тому регулювальники Прикарпаття були найкращими в Україні. Я старався подати так, щоб вони були впевнені та робили рухи красиво. Регулювання  це маленький балет на дорозі. Але це також небезпечно й важко, адже регулювальник стоїть посеред дороги. Тому дуже важливе уміння сконцентруватися та оцінити обставновку й правильно розрегулювати ситуацію", – зауважує Я. Манжелей.

У Франківську регулювальники працюватимуть ситуативно: в час пік, при ДТП, на проблемних перехрестях, на ділянках, де виникатимуть проблеми з світлофорами.

Як зауважує начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець, наразі регулювальники нагадують водіям правила  регулювання, а за два-три тижні неслухняних водіїв штрафуватимуть. 

"Прошу всіх водіїв пригадати правила. На жаль, регулювальників довгий час не було на дорогах, тому потрібно дати час звикнути. Зараз у нас працюватимуть 20 регулювальників, якщо буде потреба, вони будуть вже самі передавати знання колегам",  наголосив Дмитро Міхалець. 

Як зауважує одна з регулювальниць, рухи запам'ятати нескладно, адже основних є три, і всі, хто має права, знають їх. Складно ж у роботі відтворити жести синхронно. 

Після останнього уроку на плацу регулювальники відправились на одне з найбільших перехресть у місті: Гаркуші – Привокзальна – Лепкого. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: