fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Малий та середній бізнес під загрозою знищення: в Раді вимагають продовжити мораторій на перевірки. ВІДЕО

Малий та середній бізнес під загрозою знищення: в Раді вимагають продовжити мораторій на перевірки. ВІДЕО

Політика 16:25, 25.01, 2019

Один з лідерів партії "ВОЛЯ", народний депутат, кандидат в Президенти України Юрій Дерев’янко зареєстрував в Верховній Раді законопроект №9481 про припинення перевірок малого і середнього бізнесу до проведення ліберальної податкової реформи.

Про це він повідомив під час спільного з адвокатом та громадським активістом Семеном Кривоносом прямого ефіру в Facebook.
 

"З 1 січня 2019 року мораторій на проведення перевірок завершений. Це означає, що тепер нічого не перешкоджає на рівні закону «шманати», гнобити, перевіряти, нагинати залишки бізнесу. Тому що велика кількість українського бізнесу уже закрилась або поїхала за кордон",  заявив Дерев’янко.

Він вважає, що ситуація набула критичного характеру і загрожує повному знищенню малого і середнього бізнесу в Україні.

"Ми зробили перший крок – зареєстрували законопроект 9481, який передбачає заборону проведення перевірок до реальної податкової реформи",  підкреслив нардеп.

Він висловив готовність, як народний депутат, допомагати підприємцям, які відчули на собі незаконні дії перевіряючих та тиск.

"Я готовий долучатись і контролювати як народний депутат, щоб ніхто не зловживав законом і його не порушував. Ми розуміємо, що в 90% випадках це буде схилятися до бажання отримати хабар",  сказав Дерев’янко.

Він зауважив, що 2019 рік є виборчим роком, а тому влада мобілізована як ніколи, щоб зібрати гроші з підприємців на виборчу кампанію.

Дерев’янко також повідомив, що законопроект стосується не лише мораторію на перевірки, а й передбачає, щоб держава виділяля не менше 1% від загального обсягу видатків державного бюджету на підтримку малого і середнього бізнесу.

Адвокат та активіст партії "ВОЛЯ" Семен Кривонос повідомив, що на 2019 рік вже заплановано 140 тисяч перевірок, окрім них, будуть відбуватися й позапланові перевірки.

"З січня потрібно готуватися не просто до перевірок, це цунамі. Малий і середній бізнес перевіряють Держпраці, Державна фіскальна служба, Держпрофспоживслужба, МНС, екологічна інспекція і так далі",  заявив він.

Кривонос додав, що розмір штрафів збільшується пропорційно кожного року.

"На сьогоднішній день штраф за одного неоформленого працівника становить більш як 125 тисяч гривень. Ці перевірки загрожують знищенню малого і середнього бізнесу",  обурився адвокат.

Він закликав підприємців об’єднуватись, щоб обмінюватись усіма випадками тиску на бізнес, обмінюватись досвідом та відпрацьовувати ефективні механізми протидії цим перевіркам та зупинити їх.

"Ми створили групу в Facebook #перевіркаСТОП9481, куди запрошуємо приєднуватися всіх і інформувати про всі випадки "наїздів", які відбувається",  поінформував Семен Кривонос.

Нагадаємо, 17 січня Юрій Дерев’янко зареєстрував законопроект 9481 про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання підприємництва та тимчасової заборони перевірок як форми тиску на бізнес.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: