fbpx

Мандрівний цирк залишив верблюда на Тернопільщині. ФОТОФАКТ

Суспільство 20:09, 07.12, 2017

Мандрівний цирк на Тернопільщині покинув верблюда. Працівники шапіто зібрали речі та поїхали, а тварину просто залишили посеред місцевого стадіону у Хоросткові – нібито на зимування.

Про це повідомив засновник зоозахисної ініціативи UAnimals Олександр Тодорчук у соцмережі facebook, передає УП.Життя.

За словами зоозахисника, верблюд зараз нібито досі на стадіоні.

"На даний момент вдалося вияснити, що цирк приїхав з Грузії. Якщо це правда, то в Україні ще й вчергове наплювали на закон", – додав Тодорчук.

Адже мандрівні цирки в Україні – поза законом.

Голова Хоростківської територіальної громади Степан Гладун розповів, що мандрівний цирк виступав у місті один день близько тижня тому. Номери показували на стадіоні, але через погані погодні умови транспорт буксував і тварину вивезти не вдалося. Тому мандрівний цирк попросив виконком, щоб тварина тимчасово пожила на стадіоні, доки земля не затвердне, щоб вивезти верблюда.

Тварині заготували сіно, циркачі залишили йому продукти і одну людину, яка за ним доглядає. Верблюда на день виводять на стадіон, а ночує він у своєму фургончику, в якому сюди приїхав.

Голова громади зазначив, що про закон, який забороняє мандрівні цирки, не знав, а виконком приймав рішення на основі документів, які їм дав цирк.

Перший заступник начальника Держекоінспекції у Тернопільській області Юрій Рослий сказав, що інспекція перевірить верблюда, бо є запити, в тому числі від засобів масової інформації.

"Але там немає такої проблеми, я говорив з мером, – сказав Рослий.  Там немає цирку. Є тварина, але цирку там немає".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: