fbpx

Марш Саакашвілі: у сутичках під Жовтневим палацом постраждали понад 30 людей. ФОТО, ВІДЕО

Політика 20:40, 17.12, 2017

У Києві пройшов "Марш за імпічмент", організований лідером "Руху нових сил" Михайлом Саакашвілі. Під час маршу його учасники розвернулися на Жовтневий палац – там сталися сутички між поліцією та прихильниками Саакашвілі.

Сутички між прихильниками Саакашвілі та правоохоронцями сталися під час того, як активісти намагалися прорватися до Жовтневого палацу. Перед тим у виступі на мітингу Саакашвілі заявив про створення штабу у Жовтневому палаці. Після невдалої спроби штурму палацу прихильники Саакашвілі попрямували до Верховної Ради. 

Під час сутичок біля Жовтневого палацу у Києві постраждали 32 правоохоронці. В основному вони постраждали від отруєння газом. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва, інформує ТСН.

Серед постраждалих – 17 співробітників Нацгвардії і 15 поліцейських. Вони перебувають у лікарні через отруєння невідомою речовиною, у деяких забої. 

У поліції зазначають, що під час штурму Жовтневого палацу мітингувальники застосували невідомий газ дратівливої дії, кидали петарди і пляшки з водою. Крім того, у деяких правоохоронців відібрали спецзасоби.

У той же час волонтери Міжнародного комітету Червоного Хреста у коментарі ЗІК розповіли про 30 постраждалих  як серед правоохоронців, так і серед мітингувальників.

Один з медиків сказав, що в основному люди постраждали від сльозогінного газу. За його словами, серед постраждалих – 10 правоохоронців і 20 мітингувальників.

Поліція зазначає, що через події біля Жовтневого палацу відкрито вже три кримінальні провадження: замах на захоплення державних або громадських будівель або споруд, погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, втручання в діяльність працівника правоохоронного органу. 

Посол Канади в Україні Роман Ващук та посол Великої Британії Джудіт Гоф засудили сутички з правоохоронцями біля Жовтневого палацу на вулиці Інститутській в Києві, які спровокували учасники "Маршу за імпічмент", організованого лідером "Руху нових сил" Михайлом Саакашвілі.

"Спроби захоплення і нищення публічних будівель – це зловживання правом на мирний протест", – написав Роман Ващук у Twitter. 

В той же час Саакашвілі публічно "категорично відмежувався" від спроб захоплення Жовтневого палацу. За його словами, він мав намір орендувати під "координаційний штаб" два кабінети у Жовтневому.

"Я відхрещуюсь від будь-яких спроб розбивати вікна, захоплювати будівлі, заводити туди насильницьким чином людей", – запевнив Саакашвілі, передає УНІАН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: