fbpx

Марцінків доручив міським земельникам посилити контроль за використанням землі у Франківську

Економіка 11:02, 22.03, 2016

З початку року управління земельних відносин Івано-Франківської міської ради по трьох ділянках нарахувало 1,5 млн гривень збитків. Таку суму землекористувачі мають відшкодувати міському бюджету. Ще щодо шести земельних ділянках готуються матеріали до суду.

Про це повідомив на оперативній нараді міськвиконкому Олексій Лозовий, заступник начальника управління земельних відносин.

Також, за його словами, з початку року направлено 13 повідомлень та 10 претензій суб’єктам землекористування щодо закінчення договорів оренди земельних ділянок.

"Інспекторами самоврядного контролю зроблено 34 повідомлення юридичним та фізичним особам про обстеження земельних ділянок. За результатами проведених обстежень складено 38 актів, підготовлено та направлено землекористувачам 23 клопотання щодо усунення виявлених порушень. Скеровано на розгляд комісії з визначення та відшкодування територіальній громаді міста збитків внаслідок використання ділянок комунальної власності з порушенням законодавства матеріали щодо 32 земельних ділянок", – доповів Лозовий.

На думку міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, така робота є недостатньою.

Він доручив земуправлінню посилити роботу в напрямку самоврядного контролю за використанням та охороною земель.

"Ви можете взяти якийсь один мікрорайон, наприклад Пасічну, і пропрацювати його цілком. Я знаю купу об’єктів, по яких не укладені договори оренди. Ми розуміємо, для чого це робиться: щоби уникнути сплати податків. Тут величезний резерв коштів, які можуть піти у першу чергу на ремонт доріг, на нашу інфраструктуру", – сказав Марцінків.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: