fbpx

Марцінків доручив "Муніципальній варті" перевірити умови проживання франківських ромів

Суспільство 10:21, 28.03, 2018

Працівники "Муніципальної варти" обстежили берег річки Бистриці-Солотвинської в Івано-Франківську, аби виявити безпритульних та дітей з неблагополучних сімей.

Міський голова Руслан Марцінків доручив працівникам "Муніципальної варти" контролювати ситуацію на березі річки Бистриця-Солотвинська у мікрорайоні "Пасічна", де розташоване поселення ромів. Зараз їх в Івано-Франківську приблизно дві сотні, інформує прес-служба міської ради Івано-Франківська.

"Кожного тижня працівники "Муніципальної варти" об'їжджають циганські табори та перевіряють їніх дітей на наявність документів, а також умов, в яких проживають ці діти", – розповів керівник "Муніципальної варти" Богдан Кухарук.

Крім того, правоохоронці спільно з "Муніципальною вартою" перевіряють комп’ютерні клуби та інші розважальні заклади на предмет дотримання адміністрацією обмеження відвідування їхніх закладів особами, які не досягли 18-річного віку. Спільно із органами виконавчої влади посилюється контроль за дотриманням закладами торгівлі вимог законодавства щодо заборони продажу дітям алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Під час профілактичних заходів працівники поліції разом з "Муніципальною вартою" відвідують за місцем проживання неблагополучні сім’ї, де батьки зловживають спиртними напоями, а також перевіряють території поблизу шкіл з метою виявлення неповнолітніх, які зловживають спиртними напоями та тютюновими виробами.

Працівники "Муніципальної варти" проводять профілактичні бесіди з власниками розважальних закладів щодо недопущення ними перебування у їхніх закладах неповнолітніх. Зокрема, в магазинах, де продаються тютюнові та алкогольні напої, працівники поліції застерігають продавців щодо продажу цих виробів неповнолітнім.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: