fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Марцінків доручив вилучити з угод з перевізниками пункт про обмеження безоплатного проїзду для пенсіонерів з 10 до 16 години

Марцінків доручив вилучити з угод з перевізниками пункт про обмеження безоплатного проїзду для пенсіонерів з 10 до 16 години

Суспільство 08:57, 22.08, 2017

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків сьогодні на оперативній нараді повідомив, що йому часто телефонують пенсіонери, які скаржаться на водіїв, які відмовляють їм у безоплатному проїзді.

Керівник управління транспорту і зв'язку Олег Ганчак сказав, що управління провело роботу з перевізниками, роз'яснило, що безоплатний проїзд з 10 до 16 год., водіям роздали в кожен автобус таблиці з такою інформацією. 

"Є окремі автобси, де ті таблички уже позривали, але ми будемо їх поновлювати",  додав Ганчак.

Також Ганчак запевнив, що з водіями, в яких є "окрема думка" з цього питання, проведуть повторну роз'яснювальну роботу. Після цього Руслан Марцінків дав вказівку забрати з договору пункт про обмеження.

"Просимо провести ще раз роз’яснення перевізникам і, можливо, внести зміни в угоди про пенсіонерів. Забрати пункт з 10 до 16",  сказав Руслан Марцінків.

Згодом на офіційній сторінці міського голови у Фейсбук з'явився допис про те, що пенсіонери будуть їздити безкоштовно без обмежень в усіх маршрутках міста.

"Таку вказівку дав на оперативній нараді. Було дуже багато скарг, що водії не перевозять й з неповагою ставляться до пільгових категорій. Тож уже згодом буде так",  йдеться у дописі. 

Протягом години допис про безоплатний проїзд для пенсіонерів з офіційної сторінки міського голови зник.

1

Натомість з'явився допис про вказіву управлінню транспорту і зв'язку провести з перевізниками роз'яснювальні бесіди щодо безоплатного проїзду пенсіонерів з 10 до 16 години.

"Останнім часом дуже багато скарг надходить від франківців похилого віку на перевізників. Що їх не хочуть перевозити безоплатно з 10 до 16, а поза цим часом взагалі не беруть безкоштовно в маршрутки. Хочу нагадати для всіх перевізників та пасажирів про постанову Кабінету Міністрів України, згідно якої три пільгових місця зберігаються за пасажирами в будь-який час. Також дав доручення управлінню транспорту та зв'язку провести роз'яснювальну бесіду з перевізниками, що така ситуація в місті повторитися не повинна. Також у автобусах має бути інформація про те, куди може звернутися зі скаргою людина, якщо до неї у громадському транспорті ставляться неналежним чином",  йдеться у новому повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: