fbpx

Марцінків хоче, щоб Палац Потоцьких став власністю громади Івано-Франківська

Суспільство 14:26, 25.07, 2017

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків говорив з власником Палацу Потоцьких щодо його передачі у комунальну власність Івано-Франківська.

Про це Руслан Марцінків написав у Фейсбуці.

"Моя позиція – конкретна: передати його тільки у власність громади. Не може йти мова про жодні громадські організації та благодійні фонди. Тому дав доручення департаменту правової політики підготувати відповідне рішення на наступну сесію міської ради. Треба докласти максимальних зусиль, аби палац передали у власність громади Івано-Франківська. Ми можемо вдихнути нове життя у стару резиденцію Потоцьких. І він стане однією з головних туристичних принад Івано-Франківська",  обіцяє мер Івано-Франківська.

Як писав КУРС, наразі власником споруд офіційно значиться ТзОВ "Карпатська нафтова компанія" мільярдера з Прикарпаття Олега Бахматюка.

Що стосується землі, то вона в 2009 році перейшла з військової КЕЧ територіальній громаді Франківська. Приблизно тоді ж Олег Бахматюк тричі намагався передати палацовий комплекс франківській громаді, однак міська влада відмовлялася обтяжувати себе ветхою пам’яткою. На той час – пам’яткою історії та архітектури XVII-XVIII ст. місцевого значення. Такий статус "Комплекс палацу з брамами (т. зв. "Палац Потоцьких") вул. Шпитальна, 5" мав з 1963 року, відколи був внесений до Державного реєстру пам’яток УРСР.

На цей час статус пам’ятки місцевого значення цей комплекс уже втратив.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року ініціативна група "Палац Потоцьких – серце Івано-Франківська" створила благодійну організацію "Благодійний фонд "Комплекс палацу Станіслава Потоцького з брамами".

До фонду увійшли місцеві митці, вчені, юристи, архітектори, небайдужі підприємці, які заявили, що мають на меті у майбутньому перетворити Палац Потоцьких площею 1,4 га на потужний мистецький, культурний, науковий центр.

У лютому 2016 року Руслан Марцінків створив комісію з обстеження стану будівель комплексу Палацу Потоцьких.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: