fbpx

Марцінків хоче, щоб у Франківську не було поділу на елітні й неелітні школи, а діти вміли стріляти й кидати гранати

Суспільство 10:21, 15.12, 2017

Сьогодні на засіданні міськвиконкому звіт директора департаменту освіти і науки Ігоря Смаля надихнув міського голову на роздуми про зміни в міській освіті.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що варто зробити так, аби не було елітних і неелітних шкіл, передає "Галка".

"Хочеться цю диспропорцію забрати між 5, 11 школами та 12 і 13. В Америці в елітних школах 20% бідних дітей навчаються. Наші нардепи водять дітей у 5, 11, 3… Подивіться, куди водять прокурори, міліція. Ці навчальні заклади лобіюють. А ці інші – у них нема по-хорошому лобістів", – зазначив мер.

Тож Марцінків доручив створити програму стимулювання "бідніших" шкіл. Йшла мова і про те, що подекуди вчителі на роботі "не викладаються", адже можуть мати приватні уроки. Тому вчителям, які "викладаються", будуть давати премію.

"До Америки нам далеко, але будемо намагатися", – відповів Ігор Смаль.

Руслан Марцінків також відзначив, що потрібно в іншому напрямку працювати у патріотичному вихованні.

"У нас тоді буде мир, коли знатимуть, що кожна 8-річна дитина вміє користуватися автоматом. Це не означає, що його треба застосовувати. Недарма давні римляни казали, що хочеш миру – готуйся до війни. Чого боїться Росія? Озброєної до зубів нації. Коли вони будуть знати, що тут 100 Ічкерій, не полізуть сюди. Діти мають знати гранату, автомат. Причому не тільки хлопці. Дуже лагідно подавати це, але треба вчити. На це б акцент міністерство робило, подумало, як залучити автовців, як зацікавити. У китайців з 1 по 4 клас обов’язкова стрільба, і багато таких країн", – зазначив мер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: