fbpx

Марцінків наказав приймати франківців на оформлення субсидій і в суботу – щоб зменшити черги

Суспільство 09:10, 16.10, 2018

Василь Семанюк, директор департаменту соціальної політики Івано-Франківського МВК, доповів про оформлення субсидій. Міський голова Руслан Марцінків запевнив, що статистику бачив, і його цікавить, що робиться, щоб зменшилися черги.

"Якщо би ви працювали на випередження з базою даних, такого б не було. Треба було починати в серпні. Треба було працювати з людьми – як наслідок черги і соціальна напруга",  сказав Руслан Марцінків.

Таке обурення у Марцінківа викликали фото, на яких люди стоять у чергах на оформлення субсидій під дощем. Мер наказав Василю Семанюку, щоб працівники департаменту виходили у суботу на роботу, і дорікнув, що департамент ціле літо нічого не робив. "Ці черги – це оцінка вашої роботи", – сказав Марцінків.

Міський голова зазначив, що влітку треба було обдзвонити всіх потенційних отримувачів субсидій і запросити їх прийти написати заяву.

За Семанюка заступився заступник директора департаменту Руслан Зелик.

"Ми не могли людей на шнурку тягнути. Це 46 тисяч людей", – сказав Зелик. У суперечку вступив і заступник мера Олександр Левицький.

"Тисячу людей прийдуть до вас на прийом, ви їх не приймете. Треба терпіти і не дратувати людей", – сказав Левицький.

У відповідь Марцінків доручив йому подати план, як зменшити черги за субсидіями.

"Я подивився, як люди стоять під відділом субсидій під дощем, то ви мені не розказуйте байки. Літом нічого не робили, а тепер кинулися субсидії оформляти", – накричав Марцінків на Левицького.

Руслан Марцінків доручив працівникам департаменту приймати людей на оформлення субсидій у суботу, ЦНАПу – виділити п’ять додаткових місць. На запитання Левицького, де брати людей, Марцінків зазначив, що у виконкомі працює "купа людей" і кожен відділ може дати по одній людині, щоб допомогти оформити субсидії.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: