fbpx

Марцінків не дозволяє заступнику директора департаменту освіти йти у відпустку

Суспільство 10:25, 04.07, 2017

Про електронні закупівлі у сфері освіти та медицини йшлося сьогодні під час оперативної наради в МВК. Міський голова Руслан Марцінків обурений не надто активним проведенням тендерів у цих сферах.

Начальник фінансового управління Вікторія Сусаніна доповіла про роботу виконавчого комітету в системі електронних закупівель ProZorro. Зокрема, з 6 червня по 1 липня зареєстровано 14 головних розпорядників коштів. Загальна сума складає 70 млн грн. Вже провели тендери на 18,3 млн грн, і вдалося заощадити 4,8 млн грн.

"Загалом, по тендерах виконано 20,6% по охороні здоров'я, а по освіті – 14,5%",  зазначила Сусаніна.

Багато торгів було скасовано у сфері охорони здоров'я. Начальник Управління охорони здоров'я Марія Бойко пояснила, що причиною є те, що або взагалі ніхто не подає пропозиції на тендери, або вони не відповідають вимогам. 

Руслан Марцінків звернувся до директора Департаменту освіти та науки Ігоря Смаля з претензією, мовляв, якщо по охороні здоров'я часові рамки не так відчутні, то у галузі освіти ремонтні роботи слід встигнути провести до 1 вересня. 

"По освіті така ситуація не може бути, бо все треба зробити до 1 вересня. А заступник Смаля з господарських питань хоче у відпустку. Він не може піти у відпустку, поки не виконав роботу. Я нічого йому не підписав. Як до 1 вересня все зробить, то 10 вересня може піти у відпустку, а ні – звільнення".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: