fbpx

Марцінків обіцяє франківцям збільшити бюджетне фінансування на утеплення будинків до 80%

Суспільство 12:46, 11.12, 2017

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків обіцяє збільшення бюджетного фінансування на утеплення будинків з 60 до 80%.

"Левова часта житлового фонду міста застаріла і потребує термінової модернізації. Не можемо залишити власників будинків наодинці з проблемами, тому місто впроваджує нові та вдосконалює старі програми співфінансування. Для того, щоб більше франківців зголошувались на комплексне утеплення будинків, наступного року змінимо умови співфінансування. Якщо ще цьогоріч мешканці платили 40%, а місто  60%, то відтепер з міського бюджету фінансуватимемо 80% вартості утеплення",  написав Руслан Марцінків у Фейсбуці.

Також, за його словами, запровадження нової програми ремонту під'їздів передбачає фінансування на умовах 50/50: половину  місто, половину  люди.

"Масово до мене звертались мешканці щодо поганого стану під'їздів, тому цю проблему слід було вирішувати негайно",  зазначає міський голова.

Ще однією корисною програмою стане фінансування ОСББ за різними напрямками: ремонт приміщень, мереж, заміна вікон, освітлення, утеплення.

"Крім того, продовжуємо компенсувати 20% від тіла кредиту, які отримало ОСББ на енергетичну модернізацію помешкань. Місто зацікавлене, щоб усі франківці жили в комфортних умовах. Проте і людям варто усвідомити, що модернізація житла  це справа не тільки влади, але й власників цього житла",  підсумував Марцінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: