fbpx

Марцінків перевірив, як у Франківську вивозять сміття. ФОТО

Суспільство 12:33, 05.01, 2017

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків продовжив ініціативу акції "Чистий четвер" і напередодні Різдва разом з директором департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайлом Смушаком перевірив чистоту у мікрорайонах "Каскад", "Позитрон" та на вул. Івасюка й Хоткевича.

Основну увагу зосередили на стані контейнерних майданчиків для твердих побутових відходів (ТПВ) та якості вивозу сміття. Як розповіла заступник директора "АТП-0928" Ірина Ружицька, основною проблемою для них є те, що на контейнерні майданчики викидають великогабаритне і будівельне сміття, гілля, сміття з дороги. Це роблять не лише мешканці, але й працівники балансоутримувача території та інші організації. Але вона наголошує, що усі ці відходи повинні вивозитись власними силами фізичних та юридичних осіб на сміттєзвалище, пише КУРС з посиланням на прес-службу МВК.

Наразі в Івано-Франківську є 15 контейнерів для великогабаритного сміття. І мешканцям потрібно шукати способи викинути непотрібні їм речі саме туди, а не прилаштовувати поблизу контейнерів.

"Ми маємо вивозити з усього міста до 600 тонн ТПВ. Це місячна норма. А вивозимо 900 тонн. Виходить, що 300 тонн вивозимо власним коштом", – заявила Ірина Ружицька.

Руслан Марцінків зазначив, що стан контейнерних майданчиків задовільний, але зауваження є. Тому проводитиметься постійний контроль за вивозом сміття в Івано-Франківську. 

"Здійснили перевірку чистоти в місті перед Різдвом. Ми готуємо наші комунальні підприємства до свят і перевіряємо якість прибирання. Зараз найбільша проблема, що 49% "АТП-0928" належить приватнику. Адже якби воно було повністю комунальне, то ми мали б більше можливостей його розвивати. У планах є певні організаційні завдання. Основне – це сортування і вторинна переробка сміття. Посилимо роботу, щоб комплексно змінити систему поводження з ТПВ", – запевнив міський голова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: