fbpx

Марцінків поділився чутками про підпал МАФу у Франківську та просить поліцію їх перевірити

Суспільство 12:31, 11.12, 2018

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив прибрати залишки згорілого МАФу на площі перед універмагом та озвучив свою версію підпалу споруди.

Нагадаємо, вранці 9 грудня на площі перед універмагом "Прикарпаття" згорів МАФ, який встановили кілька днів тому.

Сьогодні на оперативній нараді у міського голови заступник начальника міського відділу поліції Леонід Гончарук повідомив, що за цим фактом порушене кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ (Умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу).

Руслан Марцінків доручив прибрати рештки згорілого МАФУ. Міський голова публічно заявив, що, за його інформацією, МАФ встановив депутат міської ради Віталій Мерінов, і натякнув, що спалити могли конкуренти з продуктового ринку.

"Це інформація не на сто відсотків. Це те, що мені кажуть",  сказав Марцінків і попросив поліцейських перевірити цю версію.

У коментарі КУРСу Віталій Мерінов назвав такі заяви Марцінківа "політичною розправою" і "наклепом".

"Передайте меру, щоб не займався політичною розправою та не зводив наклепів і щоб керувався офіційною інформацією. Я МАФ не встановлював. Раджу краще перевірити законність встановлення цієї архітектурної форми", – сказав Мерінов.

У поліції кажуть, що приватний підприємець надав усі документи на встановлення МАФу. Втім, прізвище цього підприємця не називають, але зазначають, що це не Мерінов.

На сайті міської ради є рішення виконкому від 22 серпня 2018 року, яким надано дозвіл на встановлення МАФу на Дністровській, 3. Але прізвище підприємця, якому надали дозвіл на розміщення споруди, у рішенні також не вказали.

1

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: