fbpx

Марцінків проінспектував два дитсадки, які утеплюють за грантові кошти. ФОТО

Суспільство 21:16, 06.03, 2018

За програмою НЕФКО в Івано-Франківську комплексно утеплюють ДНЗ №36 "Віночок" та один з найбільших садків у місті – ДНЗ №18 "Зернятко". Міський голова Руслан Марцінків оглянув обидва заклади.

Про це Марцінків написав на своїй сторінці у соцмережі facebook

"ДНЗ 18 "Зернятко" – один з найбільших в Івано-Франківську. Він працює у старому приміщенні, в якому капітальних ремонтів ніколи не робили. За програмою НЕФКО тут замінюємо вікна та двері, утеплюємо фасад. Зараз триває реконструкція даху, тривають внутрішні оздоблювальні роботи. Енергетична модернізація ще повністю не закінчена, проте вихователі зізнаються, що вже стало тепліше. До речі, згодом розпочнемо поточні ремонти в групових приміщеннях, на які виділили кошти з міського бюджету", – повідомив мер. 

1

У ДНЗ № 36 "Віночок" роботи почались у лютому і вже на сьогодні встановлено 57 великих енергозберігаючих вікон.

"Зараз майстри працюють над відкосами. Це створює певні незручності для виховного процесу. Я вдячний, що усі батьки з розумінням поставились до таких умов, адже це все для дітей. Наступним кроком буде утеплення фасаду, встановлення індивідуального теплового пункту, часткова заміна системи теплопостачання. Також за кошти міського бюджету плануємо замінити дах. Завдяки таким комплексним заходам ми можемо на 15% зменшити витрати на енергоносії",  написав Марцінків.

2

"Садочок дуже старий і потребував заміни вікон давно, але ніхто цього не робив раніше. Ще за мого дитинства він був найкращий на Пасічній, але вже коли туди ходили діти, в групах було дуже холодно, особливо спати", – написала у коментарях жителька міста Галка Гуменюк Балук.

Зазначимо,  цьогоріч за програмою НЕФКО планується модернізувати сім навчальних закладів, а загалом таких має бути близько 30.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: