fbpx

Марцінків пропонує ввести мораторій на підключення нових будинків до водопровідних мереж

Суспільство 14:43, 25.01, 2018

Міський голова Івано-Франківська занепокоєний масовим підключенням нових будинків до існуючих в місті водопровідних мереж, які не були розраховані на таке навантаження.

На сьогоднішньому засіданні виконкому під час звіту генерального директора КП "Івано- Франківськводоекотехпром" Романа Кімачука про діяльність КП "Івано-Франківськводоекотехпром" у 2017 році мер Руслан Марцінків поцікавився, що робиться для того, щоб більше споживачів могло приєднуватися до мереж. І запропонував запровадити плату за приєднання новобудов до міських мереж водопостачання або й навіть ввести на це мораторій.

"Ми будемо захищати мешканців Івано-Франківська. А юридичні особи хай платять", – запропонував мер.

Кімачук зазначив, що підприємство звернулося до Львівського інституту технологій, який може надати інформацію, де можна будувати ще очисні споруди.

"Накладіть мораторій на видачу технічних умов, наприклад на 3 місяці, і виясніть, що ми робимо в різних напрямках. Треба більш ощадно підійти до питання подачі води", – розпорядився Марцінків.

"ТУ затверджуються виконавчим комітетом", – Кімачук поснив, що технічні умови затверджує не підприємство, а виконавчий комітет, чим викликав сміх у членів виконкому. 

У підсумку мер оцінив звіт генерального директора КП "Івано- Франківськводоекотехпром" на "5 з мінусом". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: