fbpx

Марцінків вислухав підприємців на "п'яному" базарі. ФОТО

Суспільство 17:21, 08.09, 2018

У суботу ранок міського голови Руслана Марцінківа розпочався з прогулянки "п’яним" базаром, який під час об’єднання двох бульварів повинен зазнати змін.

Підприємці сприймають зміни неоднозначно, йдеться на особистому сайті мера.

"Я намагаюсь йти просто до людей, щоб дізнатись настрої, пояснити складні питання чи вирішити певні проблеми. У випадку з "п’яним" ринком це вкрай необхідно. Бо насправді багато людей взагалі не знають, що має статись, які зміни чекають на них. Значить, з ними власники ринку або взагалі не говорили, або погано пояснили. Тому сьогодні я тут, аби відповісти підприємцям на всі запитання, та й просто побалакати про життя", – поділився Руслан Марцінків.

Задля будівництва дороги, що з’єднає Північний і Південний бульвари, ринок треба розсунути десь на 35 метрів. Є домовленість міста з власниками ринку, що вони мають це забезпечити, перенести торгові точки, щоб люди не втратили місця. Також важливо досягти порозуміння, аби не зросла орендна плата для підприємців.

Люди жаліються, що торги йдуть кволо, грошей немає. Однак для більшості продавців, підприємців цей ринок – єдине джерело прибутку, тому попри все хочуть зберегти свої місця. Кожен пропонував меру свій крам, рекламували по-всякому, хоча не всі впізнавали міського голову.

"Це потішно, коли люди не розуміють, з ким говорять. Тоді співрозмовник максимально щирий, нічого не приховує. Можна дізнатись дуже багато цікавого, щось взяти собі на замітку. Якось в дворі один чоловік прийняв мене за Михайла Смушака (ред. – сміється). Це було ще на початку моєї каденції. Я його не виправляв, потім хтось з сусідів сказав, що "то ж Марцінків, голова міста". Головне, щоб люди були відвертими, тоді вважаю, діалог вдався", – зізнається міський голова.

З другого боку, підприємці на ринку не проти платити більшу орендну плату, але у випадку, що умови торгівлі стануть кращими. Усі приводять у приклад базар "Партизан", теж хочуть такого порядку. Для цього ринок слід відремонтувати, облаштувати нормальні торгові ряди.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: