fbpx

Марцінків закликав франківців ставати громадськими інспекторами з благоустрою

Суспільство 12:33, 22.08, 2017

Виконком Івано-Франківської міської ради затвердив положення про громадських інспекторів благоустрою міста Івано-Франківська.

"Закликаємо ставати громадськими інспекторами", – сказав Руслан Марцінків.

Марцінків зазначив, що активні франківці відтепер зможуть не лише скаржитися у Фейсбуці на проблеми з благоустрою, але й брати безпосередню участь у їх вирішенні.

Виконком також уповноважив громадських інспекторів благоустрою правом на складання протоколів у справах про адміністративні правопорушення за ст.152, 1521 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Громадськими інспекторами можуть бути громадяни України, що досягли 18 років, мають досвід роботи у сфері благоустрою та пройшли співбесіду в Департаменті житлової, комунальної політики та благоустрою або Управлінні транспорту та зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Кандидат на громадського інспектора має подати на ім’я міського голови Івано-Франківська письмову заяву довільної форми. До заяви додається подання комунального підприємства, громадської організації, органу самоорганізації населення (ОСН), об’єднання співвласників багатоповерхових будинків (ОСББ), що його рекомендує, або письмове клопотання відповідного структурного підрозділу виконавчого комітету.

Після позитивного погодження кандидатури громадського інспектора заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради доручає департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою або управлінню транспорту та зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради підготувати проект рішення виконавчого комітету про призначення громадського інспектора.

Громадські інспектори у день їх призначення отримують посвідчення, що підтверджують їх повноваження.

У посвідченні громадського інспектора визначається територія, у межах якої він може здійснювати свої повноваження, та профільний напрямок інспектування. Посвідчення громадського інспектора видається терміном на один рік з можливістю його щорічного продовження.

Після призначення громадський інспектор повинен пройти інструктаж у відповідному структурному підрозділі виконавчого комітету з питань складання протоколів про правопорушення законодавства у сфері благоустрою.

Громадські інспектори мають право:

– брати участь у проведенні спільно з працівниками структурних підрозділів виконавчого комітету та комунальних підприємств рейдів та перевірок додержання підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності та жителями міста Івано-Франківська законодавства у сфері благоустрою населених пунктів та прилеглих територій та правил паркування;

–  проводити перевірки, складати протоколи про порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів згідно зі статтями 152 та 1521 Кодексу України про адміністративні порушення і подавати їх до адміністративної комісії при виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради для притягнення винних до відповідальності;

– проводити у випадках, установлених законом, фотографування, звукозапис, відеозйомку як допоміжний засіб для попередження і розкриття порушень законодавства у сфері благоустрою населених пунктів.

Громадський інспектор може бути позбавлений права виконувати обов'язки з анулюванням відповідного посвідчення у разі:

– ненадання звітів про роботу або негативної їх оцінки;

–  неналежного виконання ним обов'язків громадського інспектора;

– вчинення громадським інспектором порушень законодавства з питань благоустрою, перевищення повноважень, зафіксованих фактів брутальної поведінки, а також вчинення інших протиправних дій при виконанні обов'язків громадського інспектора благоустрою населених пунктів.

Рішення про позбавлення права виконувати обов'язки громадського інспектора приймає виконком за відповідним поданням профільного структурного підрозділу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: