fbpx
  • Головна
  • Новини
  • "Матеріальна допомога для воїнів АТО та сімей загиблих має стати більшою", – депутат облради Андрій Марійчин

"Матеріальна допомога для воїнів АТО та сімей загиблих має стати більшою", – депутат облради Андрій Марійчин

15:36, 19.04, 2018

В Україні та в Івано-Франківській області, зокрема, фінансова підтримка учасників бойових дій та сімей загиблих є недостатньою, а тому потребує збільшення.

В цьому переконаний депутат облради від фракції "ВОЛЯ" Андрій Марійчин

Вчора на засіданні комісії з питань учасників і ветеранів АТО обговорили виконання обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій протесту, учасників бойових дій та добровольців за 2017 рік. 

В 2018 на її реалізацію в обласному бюджеті передбачено 8 млн 976,5 тисяч гривень. 

"Вважаю, що цієї суми недостатньо. Особливо це стосується матеріального забезпечення військових, які повертаються до цивільного життя. Вони мають отримувати великі заробітні плати. Так, як це було обіцяно Президентом", – каже Марійчин. 

Як стало відомо зі звіту по програмі, у 2017 році чотириста сорок п’ять постраждалих учасників АТО отримали допомогу на загальну суму майже два млн гривень. Вісімдесят бійців-добровольців – 400 тис. грн, сто п’ятнадцять сімей загиблих – 560 тис. грн, тринадцять сімей померлих після демобілізації – 130 тис. грн, шість сімей зниклих безвісти – 90 тис. грн. 

Були виділені кошти і на інші заходи. В основному вони спрямовувались на охорону здоров'я, освіту, реабілітацію та відпочинок воїнів АТО. 

"Ми створюємо програми "на копійки". На засідання комісії прийшли також сім’ї загиблих, які також висловили ряд своїх зауважень і пропозицій. Вони також стикаються з нерозумінням, неповагою у різних державних органах. Вважаю, що такі питання повинні бути вирішені не тільки на обласному, але й на загальнодержавному рівні", – говорить депутат від "ВОЛІ" Андрій Марійчин.

На правах реклами

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: