fbpx

Майкл Щур висміяв освячення Палацу Потоцьких після виступу гурту "Хамерман знищує віруси"

Культура 09:30, 18.06, 2018

У черговому випуску популярної програми "#@)₴?$0" ведучий шоумен Майкл Щур разом зі своєю напарницею Шкарпеткославою Генітальченко (Ярославою Кравченко) висміяли реакцію місцевої влади на виступ гурту "Хамерман знищує віруси" у Палаці Потоцьких в рамках фестивалю Porto Franko.

"Терміново! Столиця Шаріату повернулася з Рівненщини на історичну батьківщину – у Івано-Франківськ. Скандал на мистецькому фестивалі Porto Franko, який відбувся цього тижня – мер міста доручив освятити  Палаці Потоцьких після виступу гурту "Хамерман знищує віруси", який не дотримався моральних норм та християнських цінностей", – розпочав Майкл Щур.

Як писав КУРС, гурт "Хамерман Знищує Віруси" з китайським хором "Дін-Дон" 14 червня дали концерт на локації фестивалю Porto Franko у Палаці Потоцьких. Івент був закритою подією із обмеженням по віку 21+. Виконавці вийшли на сцену фактично роздягнуті, заледве прикривши статеві органи. У мережі спалахнув скандал, який швидко підхопили керівники міста – міський голова Руслан Марцінків і секретарка міської ради Оксана СавчукВони звинуватили артистів у порушенні норм моралі і замаху на християнські цінностиі. Марцінків пообіцяв, що місце концерту освятять.

Відтак стало відомо, що концерт обернувся кримінальним провадженням, розпочатим за ст. 296 ч. 2 ККУ (хуліганство). Глава Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що не бачить у виступі гурту ніякого криміналу.

"Так, музиканти виступали майже голі, але ж була виконана головна вимога моралі – срам було прикрито… як бачите, шкарпеткою. Та навіть facebook за таке не банить, а Цукерберг, як знаєте, – ще той Марцінків".

Шкарпеткослава Генітальченко поцікавилася думками франківців та гостей міста щодо епатажного концерту, і вони розбіглися.

Монахиня у коментарі зазначила, що не вважає Палац Потоцьких оскверненим після концерту:

"Я не думаю, що він осквернений. Це моя особиста думка! Але ми мали би освячувати його своєю присутністю освячувати це місце, а не такими заходами", – зазначила монахиня.

А відомий письменник Сергій Жадан зіронізував щодо освячення Палацу:

"Та я цілком на боці франківської влади. Не можна таке на сцену пускати, в жодному разі. Звичайно, освячувати. Я думаю, взагалі треба пустити літак над містом і освятити… Я можу навіть очолити хресну ходу".

Сюжет про Івано-Франківськ з 07:34 хв.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: