fbpx

Майже 100 франківців вирушили у Мадрид на зустріч молоді Тезе-2019

Суспільство 09:31, 25.12, 2018

У неділю, 23 грудня, розпочалася подорож групи молодих людей із 98 осіб, організована Молодіжною комісією Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, для участі в новорічній європейській християнській зустрічі молоді Тезе-2019, яка цього року пройде у Мадриді, столиці Іспанії.

Керівниками групи є священики Молодіжної комісії о. Іван Сас, о. Михайло Віхоть та о. Арсен Панчак, інформує прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Виїхавши з Івано-Франківська, група завітала до села Насташине Галицького району, де взяла участь у Архієрейській Божественній Літургії, яку очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Кир Володимир Війтишин.

Після завершення урочистого богослужіння владика Володимир благословив прочан на щасливу дорогу та окропив усіх освяченою водою.

Тезе – міжнародна християнська екуменічна спільнота із села Тезе, що знаходиться у французькому регіоні Сона і Луара, в Бургундії. Спільнота вже понад 30 років організовує Різдвяні Зустрічі, які зазвичай відбуваються в одному із великих європейських міст із 28 грудня до 1 січня, у проміжку між католицьким та православним Різдвом. Кожен рік десятки тисяч молодих людей беруть участь у цих зустрічах, які готуються зусиллями тисяч волонтерів, місцевих парафій та родин міста-організатора. Ця поїздка поєднує молитву і спільний дух різдвяних свят та приходу Нового року.

Це буде 41-ша зустріч Тезе. Столиця Іспанії вперше прийматиме зустріч Тезе (попередньо зустрічі проводилися лише у Барселоні та Валенсії.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: