fbpx

Майже 5 тисяч прикарпатців цього року звернулись до лікарів із симптомами псоріазу. ВІДЕО

Здоров'я 21:30, 31.10, 2016

Майже 5 тисяч прикарпатців цього року звернулись до лікарів обласного клінічного дерматовенерологічного диспансеру. Причина – псоріаз. Медики зазначають, попри давню історію недуги люди не усвідомлюють її наслідків. Напередодні Дня боротьби із псоріазом фахівці нагадали, як виявляти та лікувати це захворювання.

22-річний контрактник Євген Гойко проходить процедуру фототерапії. Вона полягає у дозуванні світла для лікування захворювання шкіри. Євген захворів під час служби у зоні АТО. Розповідає, помітив на шкірі дивні плями. Медики поставили діагноз: псоріаз. Зараз армієць проходить курс лікування, пише ТРК "Вежа".

Слова бійця підтверджують і медики. Кажуть, одним із факторів захворювання на псоріаз дійсно є генетична схильність. Недуга виникає під час нервово-психологічних травм, стресів, вживання алкоголю.

Медики кажуть, люди часто практикують самолікування. Відтак визначити реальну цифру хворих на псоріаз практично неможливо.

За останній рік псоріаз значно помолодшав, зазначають медики. Він все більше вражає осіб працездатного віку та маленьких діток. У розвинених країнах світу псоріаз лікують за державними програмами. Однак в Україні такої немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: