fbpx

Майже дві тисячі франківців долучаться до ходи та забігу, присвячених річниці Угорської революції

Суспільство 13:12, 07.11, 2016

У понеділок, 7 листопада, в Івано-Франківську відбулася прес-конференція щодо проведення заходів з нагоди 60-ї річниці Угорської революції.

Усі дійства організовує Генеральне консульство Угорщини у місті та області разом з Благодійним фондом "Чисті Серцем", пише Репортер.

Під час відзначення 60-ї річниці Угорської революції на Франківщині перебуватимуть представники уряду Угорщини, політики, а також представники Державного самоврядування українців Угорщини.

Крім того, на заходах будуть присутні діти із західних областей України, які цього літа відпочили на о. Веленце за підтримки угорського уряду.

"У 1956 році в Угорщині відбулася революція за свободу. У цей день угорці піднялись за свої права і свободи проти тих ущемлень, які робила тодішня влада Радянського Союзу, – каже почесний консул Угорщини в Івано-Франківську Василь Вишиванюк. – Нам вдалось вмовити угорців, щоб заключні заходи провели саме в Україні. Думаю, що угорський народ добре розуміє події, які відбуваються в Україні зараз".

Заходи розпочнуться із вшанування пам’яті загиблих угорців та українців у монастирі Чину святого Василія Великого у селі Гошів Долинського району. Родзинка програми – біговий марафон завдовжки 1956 м в Івано-Франківську, а також хода 1956 людей у центрі міста.

Переможець забігу отримає путівку і поїде на відпочинок в Угорщину. Також усі охочі матимуть змогу скуштувати на Вічевому майдані одну із національних страв Угорщини – бограч.

Організатори запрошують усіх мешканців та гостей міста долучитися до заходів.

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: