fbpx

Медові вихідні у Франківську та Гуцульський фестиваль

Стиль життя 07:55, 21.07, 2018

Півліта вже позаду, а багато хто з франківців ще й навіть у річці не купався. Але попереду ще є час, аби насолодитися справжніми літніми розвагами та ласощами. Буде чудово бодай на два дні чкурнути на Гуцульський фестиваль. А якщо залишаєтеся на вікенд у місті – теж є чим зайнятися. КУРС підібрав кілька найцікавіших атракцій.

Йога Марафон

Розпочати вікенд можна із користю для тіла та душі.

Провідні інструктори Yoga IF School STS Ігор Левченко, Інна Сідлярчук, Ірина Матвієнко та провідні йоги країни Анна Оксимец та Юрій Сулик проведуть ознайомчі заняття з йоги. Заняття розраховані як на початківців, так і на людей, які раніше не займалися йогою взагалі, більше того, вони будуть корисні і для досвідчених практиків.

Мета заходу – "йога для всіх", популяризація системи йоги як елементу здорового способу життя в комплексі з іншими оздоровчими практиками, вдосконалення базових навичок учасників, розширення їхнього світогляду, сприяння налагодженню контактів у сфері однодумців. Захід безкоштовний. Подаруйте вашому тілу розслаблення, гармонію та внутрішній спокій.

1

Коли: 21 липня з 11:00 по 15:00

Де: вул. Сахарова, 38 м. Івано-Франківськ, СК "Олімп"

Ціна: безкоштовно. Реєстрація за посиланням >>.

 

Напитися меду

21-22 липня в Івано-Франківську на площі Ринок пройде міжнародний фестиваль "Меди Прикарпаття".

Тут будуть ярмарки меду та продуктів бджільницьва, майстер-класи, семінари та лекції видатних пасічників, розваги, мед і до меду.

Фестиваль проводиться з метою популяризації культури бджільництва серед українців, щоб бджолярі обмінювалися досвідом та демонстрували свої досягнення. Організатори нагадують про унікальні цілющі, поживні і смакові якості меду та запрошують скористатися нагодою на фестивалі продегустувати та придбати різні сорти меду та продукцію бджільництва.   

2

У фестивалі візьмуть участь 40 бджолярів. Семінари і лекції читатимуть для 80-100 чоловік, а представлятимуть продукти бджільництва близько 100  підприємців.

 

Поїхати до гуцулів

З 21 до 29 липня на Яремчанщині пройде XXV Міжнародний гуцульський фестиваль. Хоч урочисте відкриття відбудеться 28 липня в м. Яремче, а уже сьогодні розпочнуться святкові заходи.

Сьогодні у Яремче в мікрорайоні Дора буде свята літургія, екскурсія в підпільну хату-музей, духовна конференція, свято духовної музики та пісні "Косилівська ватра" та святкова гуцульська забава за участю троїстих музик та мистецьких колективів.

3

А завтра у Поляниці в рамках відзначення Дня села відбудеться справжнє свято гуцульської страви. Гості зможуть продегустувати гуцульські страви, приготовані на вогні, пройти майстер-клас з виготовлення карпатського чаю, а також побувати на концерті Національного академічного гуцульського ансамблю пісні і танцю "Гуцулія" та визначних українських виконавців.

Детальна програма фестивалю за посиланням >>

 

Рожева вечірка

Сьогодні ввечері у Франківську проведуть Pink Party – рожеву вечірку з музикою та коктейлями від Влада Омелюха та команди PromBar.

Вечірка проходитиме у форматі гостьового бартендеру (відомий формат дозвілля та обміну досвідом серед барменів). Як це працює? Бартендер з бару А стає працівником бару Б на один вечір. Готує авторські коктейлі для гостей. Цього вечора наш гостьовий бартендер Влад Омелюх – бренд амбасадор Diageo. 

4

Коли: 21 липня з 20:00

Де: PromBar, вул. Сахарова, 23.

Ціна: рожевий коктейль у подарунок для тих, хто прийде в рожевому.

 

Блюз на губній гармошці

У неділю в місті відбудеться "Рок-Школа: Познайомся, губна гармошка" з блюз-вчителем Олегом Коропецьким.

З одного боку, цю школу вартувало б радше назвати школою блюзу. З другого, в цю неділю ми будемо занурюватися в блюз-рокове звучання губної гармошки, тому все логічно.

Протягом майстер-класу можна буде:

  • познайомитися з губною гармошкою та основами гри на ній;
  • послухати гру блюз-вчителя та пограти самим (або в парі) дізнатися, як варто організувати своє (само)навчання, щоб навчитися грати на губній гармоніці.

5

Перші 10 людей, хто зареєструються для участі в школі та сплатять за участь, отримають на час майстер-класу окрему губну гармошку для занять та повторень вправ.
На самому майстер-класі можна буде за бажання придбати губну гармошку (ціна в залежності від моделі – від 222 до 500 грн).
Тим, хто не попаде в першу шістку та хто не планує купувати губну гармошку перед майстер-класом, рекомендуємо прийти зі своєю або позичити у друзів. Інакше майстер-клас носитиме для вас суто теоретичних характер.

Коли: 22 липня, 14:00 – 17:30

Де: Promprylad. Renovation, вул. Сахарова, 23.

Ціна: для участі в школі потрібно зареєструватися за лінком >>  та сплатити вартість школи – 300 грн на картку 4731 2191 0627 2341 (Скляр Т. П.).

 

Традиційно літній Квадрат Курбаса

Вже входить у добру традицію завершувати вікенд у теплій компанії друзів на Квадраті Курбаса. Хоч і не щотижня організатори влаштовують розваги, але цього тижня вже готують програму!

6

Нагадаємо, цьогорічний сезон відкрився 3 червня запальним драм-н-бейсом.

Коли: 22 липня, 17:00

Де: вул. Курбаса.

КУРС бажає гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: