fbpx

Медики Івано-Франківська закликають провести вакцинацію від дифтерії

Здоров'я 07:13, 06.03, 2018

Цього року ми стали свідками підвищення захворюваності на кір із летальними випадками. Цього могло і не бути, якби була б завчасно проведена вакцинопрофілактика в повному об’ємі – до 95% дитячого населення.

Про це йдеться у зверненні лікарів міської поліклініки №3 до франківців.

Вакцинопрофілактика є безальтернативним, дієвим засобом для досягнення успіхів у боротьбі з керованими інфекціями – кором, краснухою, паротитом, дифтерією, поліомієлітом, пишуть медики.

Щоб попередити підйом захворюваності (та навіть епідемією) дифтерії, необхідна масова імунізація населення згідно з календарем щеплень та осіб, які раніше не були щеплені проти дифтерії, бо дифтерія – серйозніше захворювання, ніж кір, яке характеризується фібринозним запаленням слизових оболонок ротоглотки, носа, гортані та токсичним ураженням міокарда, нервової системи, що можуть привести до летальних наслідків. Існують і рідкісні форми – це дифтерія очей, вух, зовнішніх статевих органів, ран, шкіри.

Медичні заклади міста отримали достатню кількість вакцини проти дифтерії і правця – ще в жовтні 2016 року. 

Вже за 2017 рік міською поліклінікою №3 проведено близько 1 тисячі щеплень проти дифтерії та правця і за 2 місяці 2018 р. – проведено 218 щеплень медпрацівникам, серед щеплених – працівники міської дитячої стоматологічної поліклініки – 37 осіб, медпрацівники міської поліклініки №3, кардіологічного диспансеру, ЖК. Ускладнень не було. 

Тож якомога швидше зробіть правильний крок – для свого здоров’я і попередження інфекційного захворювання. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: