fbpx

Медики Івано-Франківська звернулися до Президента з проханням підвищити зарплатню

Суспільство 11:51, 24.06, 2016

Представники медичної громади Івано-Франківська написали звернення до Президента України, до Прем’єр-міністра та до депутатів Верховної Ради з проханням про підвищення заробітної платні медичних працівників.

"На сьогоднішній день відбуваються реформи у багатьох галузях, проте в сфері охорони здоров’я ніяких особливих зрушень ми не бачимо. Повернувшись до роботи після року служби в АТО, я бачу, що ситуація значно погіршилася. Недостатнє фінансування на медикаменти, харчування пацієнтів, тощо. Шалено зросли ціни на енергоносії. Ми не знаємо, як далі працювати, адже якщо пересічний громадянин може розраховувати на субсидії, то як бути бюджетним структурам – невідомо", – повідомив головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

За його словами, необхідно на урядовому рівні переглянути питання заробітної платні людей, які працюють в сфері охорони здоров’я. Мова не лише про лікарів, медсестер і санітарів, але й про інших працівників медичних установ, інформує прес-служба МВК.

"На сьогоднішній день заробітна платня медиків чи не найнижча серед інших бюджетних працівників. Ми бачимо, що підняли заробітну платню військовим, які стоять на варті миру і безпеки, працівникам поліції, які охороняють спокій та життєдіяльність мешканців країни. Не варто забувати, що медики стоять на варті здоров’я людини. Низькі зарплати призвели до втрати кадрового потенціалу. Багато хороших спеціалістів-лікарів виїжджають на роботу за кордон – до Словаччини, Угорщини, Польщі. Уже відчутна значна нестача молодшого медичного персоналу. Більшість наших працівників – мешканці сіл, і їхньої зарплатні ледь вистачає на щоденний проїзд до роботи. Ми просимо усіх медиків міста, області і країни підтримати наше звернення до Уряду". – наголосив Тарас Масляк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: