fbpx

Медики обіцяють у найближчі тижні розпочати масове щеплення дітей від поліомієліту

Здоров'я 12:55, 07.09, 2015

Міністерство охорони здоров'я під тиском міжнародних партнерів прийняло рішення про проведення імунізації проти поліомієліту в зв'язку зі спалахом хвороби на Закарпатті.

Поліомієліт, хворобу, що вражає центральну нервову систему, зафіксували у двох діток на Закарпатті – у хлопчика чотирьох років і 10-місячної дівчинки. Діти були нещеплені. Діагноз підтвердила Всесвітня організація здоров'я. Там бояться епідемії. І через це Україна от-от може опинитися у світовій ізоляції та з перекритим кордоном, ідеться у сюжеті ТСН.

Але у самому Закарпатті й лікарі, і навіть голова облдержадміністрації Геннадій Москаль запевняють, що поліомієліту вони і в очі не бачили.

У Міністерстві охорони здоров'я визнали, що вакцини не вистачає. Ще навесні канадці закупили для України близко 4 млн доз французської вакцини. Майже вся вона так і стоїть досі на складах, про умови її зберігання нічого не відомо.

Але найближчими тижнями її мають доставити у регіони та робити щеплення усім дітям без винятку.

За тим, як держава викрутиться із епідеміологічного скандалу, спостерігає увесь світ і готовий знов оголосити нам ізоляцію. Тоді млявий параліч чекатиме вже й на нашу економіку.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: