fbpx

Медикам Прикарпаття виплатять заборговану зарплату

Суспільство 12:08, 22.12, 2017

Голова комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики Манолій Піцуряк на сесії облради повідомив, що медикам області виплатять заборгованість із заробітної плати.

Манолій Піцуряк подякував депутатам обласної ради та Верховної Ради за те, що працівники медичної галузі зустрінуть Новий рік із зарплатою. Колегам-лікарям Піцуряк подякував за терпіння і застеріг, що наступний рік буде ще гірший.

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук подякував депутатам за підтримку і за те, що допомагали вести діалог протягом трьох місяців з медиками у районах.

"Я хочу вибачитися з трибуни перед усіма працівниками медичної галузі за ту заборгованість, що була, і подякувати всім, хто спрацював, щоб зарплату виплатили", – сказав Гончарук.

Голова бюджетної комісії Микола Палійчук сказав, що область є заручником субвенцій, які надходять з держбюджету. Він сказав, що наступного року зарплат бюджетникам знову вистачить лише на 9-10 місяців.

"Тут неправильний підхід держави до формування бюджету, про що я неодноразово говорив. Всі райони працювали і перевиконання бюджетів спрямовували на виплату зарплат", – сказав Палійчук.

Депутат облради Олег Атаманюк зауважив, що проблема з виплати зарплат не лише у медичній галузі, а у всіх бюджетних установах. Через що, зазначив він, є відтік кадрів в галузях охорони здоров’я та освіти.

"Скоро ми лишимося в такій ситуації, що не буде кому ні лікувати людей, ні вчити", – зазначив Атаманюк.

Як писав КУРС, недавно медики Коломиї блокували дорогу і погрожували страйком: лікарі три місяці не отримують зарплати. У жовтні цього року медики Прикарпаття брали участь у протестних акціях в столиці – 19 вересня у Києві тисячі лікарів вийшли на мітинг, вимагаючи виплатити їм зарплати та призначити міністра охорони здоров'я. З Прикарпаття на мітинг поїхали 70 медичних працівників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: