fbpx

Інвестиційний майданчик регіону: чотири міста підписали з ОДА меморандум про переробку відходів на Прикарпатті

Суспільство 16:10, 11.05, 2017

Івано-Франківська ОДА уклала Меморандум про партнерство та співпрацю у сфері поводження з твердими побутовими та промисловими відходами із Івано-Франківськом, Долиною, Калушем та Надвірною.

Голова івано-Франківської ОДА Олег Гончарук подякував міським головам Коломиї, Калуша, Франківська і Надвірної за розуміння необхідності спільного розв'язання проблеми.
"В цьому немає ніякої політики. Кожен голова ставить перед собою завдання вирішити проблему зі сміттям. Головам міст щиро дякую за розуміння, що збір, утилізація і переробка сміття – це проблема не кожної окремої адміністративної одиниці, а спільна",  сказав він. 
"На День міста ми відкрили першу в Західній Україні біогазову установку. Дякую ОДА і обласній раді за співфінансування, зокрема 6 млн грн. Спільними зусиллями можна збудувати перший в Україні сміттєпереробний завод. Самостійно вирішити це питання непідйомно для кожного міського голови",  виступив голова Франківська Руслан Марцінків. 
Міський голова Коломиї Ігор Слюзар зазначив, що в Україні немає сміттєпереробних заводів, тому що це економічно невигідно, оскільки нема "зеленого тарифу" на переробку сміття. Тим часом у ВРУ лежить відповідний законопроект.
"Буде зелений тариф  від інвесторів не буде відбою, підписання меморандуму  перший крок до цього",  сказав Слюзар.
Гончарук повідомив, що, крім базових міст, голови яких підписали меморандум, ОДА планує залучити до проекту всі міста, селища і села.
"Суть меморандуму  довести, що вся область об'єдналася, щоб вирішити проблему сміття",  зазначив голова ОДА. 
За його словами, сьогоднішнє підписання угоди  це крок до підготовки інвестиційного майданчика з позиції не одного міста, а всього регіону. 
 
Мешканці Івано-Франківщини продукують до 300 тис. тонн сміття в рік. 
Відповідно до меморандуму, Івано-Франківська, Калуська, Коломийська, Надвірнянські міські ради та обласна адміністрація взяли на себе зобов'язання співпрацювати для комплексного вирішення проблеми поводження з ТПВ та створення сучасних потужностей для їх переробки в Івано-Франківській області.
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: