fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Мені здалося, що це мого сина знову поранили", – мати полеглого Руслана Юрчишина пожертвувала на відновлення авто "Госпітальєрів"

"Мені здалося, що це мого сина знову поранили", – мати полеглого Руслана Юрчишина пожертвувала на відновлення авто "Госпітальєрів"

Суспільство 17:10, 15.08, 2016

Медична частина добровольців "Госпітальєри", яка працює на передовій у зоні війни, втратила санітарний автомобіль.

Авто "Руслан" потрапило під мінометний обстріл і обгоріло. "Госпітальєри" звернулися до спільноти в соцмережі Фейсбук по допомогу.

Серед тих, хто відгукнувся, однією з перших була мати загиблого бійця з Прикарпаття Руслана Юрчишина. Про гідний поваги вчинок цієї мужньої жінки у Фейсбук розповіла волонтерка Тетяна Мороз: 

"Зустрілася з мамою загиблого героя Руслана Юрчишина… Ми зразу впізнали одна одну, хоч і зустрілися вперше. Я запросила на каву… Розмовляли про загиблого Руслана, про друзів з Греції, про фронт, про поранених і про те, як будемо жити після закінчення цього жахіття. 

В кінці нашої болючої зустрічі мати сказала: "Я побачила фото простріляного зі всіх сторін автомобіля госпітальєрів "Руслан" (подарований Діаспорою в Греції і названий на честь Руслана Юрчишина), і мені здалося, що це мого сина знову поранили…. Ми мусимо повернути реанімобіль на передову. Він мусить рятувати наших хлопців". І простягнула мені 3000 гривень. 

Я мовчки взяла ці гроші …я дивилася на них, знаючи, що у мами Руслана зараз скрутно з грошима, що вона хоче поставити сину гідний пам'ятник на могилу і ці кошти, можливо, вона відкладала на нього….

Низький уклін матерям загиблих… Слава героям!" 

Руслан Юрчишин отримав вогнепальне поранення від ворожого снайпера в зоні війни 1 січня 2014 року – куля роздробила кістку ноги. Тривалий час він лікувався та проходив реабілітацію, зокрема в Греції.

Нагадаємо, Руслан Юрчишин помер в ніч з 1 на 2 січня у Дорі, що під Яремче, де був на відпочинку.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: