fbpx

Мер Франківська пообіцяв розпорядження, яке заборонить збирати готівку у дитсадках і школах

Суспільство 17:25, 05.02, 2018

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків вкотре публічно пообіцяв скасувати збирання готівки в ДНЗ та школах міста. І разом із тим анонсував складну ситуацію в навчальник закладах – через збільшення зарплати педпрацівникам.

Про це йшлося у прямому ефірі, що його мер проводить у соцмережі Фейсбук. Серед іншого франківці поцікавилися у Руслана Марцінківа, коли в закладах освіти припинять збирати гроші з батьків. Як приклад навели таку практику у сусідніх містах  у Львові, Тернополі та Чернівцях, міські голови яких прийняли відповідні розпорядження. 

Руслан Марцінків пообіцяв також видати таке розпорядження. Водночас він анонсував складну фінансову ситуацію у сфері медицини та освіти.

"Думаю, що найближчим часом підпишу відповідне розпорядження або рішення виконкому приймемо – поставимо крапку в цьому питанні", – сказав Марцінків.

Мер зазначив, що своїми коштами батьки неабияк допомагають школам і садкам. 

"Незважаючи на те, що збільшується фінансування, втричі ми збільшили фінансування наших закладів освіти, ситуація цього року буде непроста  уряд збільшив зарплату вчителям, але забув збільшити зарплату вихователям та іншим працівникам. А медикам взагалі є гроші тільки на 5,5 місяців", – додав мер. 

КУРС писав, що маму, яка оприлюднила інформацію про збір готівки у франківському дитсадку, агресивно "пресують".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: