fbpx

Мер Франківська проголосив повне оновлення міського озера. ФОТО

Суспільство 11:14, 04.01, 2017

Руслан Марцінків обіцяє франківцям сучасні велосипедні та бігові доріжки та ще кілька цікавих рішень на території довкола міського озера в Івано-Франківську.

Про це міський голова Франківська повідомив в себе на сторінці у Фейсбук. 

"Очікуємо повного оновлення міського озера.

Переконаний, що це стане улюбленим місцем відпочинку усіх франківців та гостей міста. Навколо озера з'являться сучасні вело- та бігові доріжки та ще кілька цікавих рішень. А приблизно це виглядатиме ось так", – написав Руслан Марцінків і виклав фото проектів. 

Комунальне підприємство "Центр розвитку міста та рекреації" в 2016 році замовило паспорт міського озера відповідно до вимог чинного законодавства, оскільки дотепер цей документ був відсутній, інформує прес-служба міського голови.

Серед необхідних висновків – водолазне обстеження підводної частини гідроспоруд, проект очищення русла річки Млинівка зі встановленням бетонних лотків та методи покращення гідрологічного режиму міського озера.

Читайте: В Івано-Франківську вмирає міське озеро. ВІДЕО

Варто зазначити, що минулоріч міська влада розпочала масштабні роботи з облаштування Парку культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка. Так, проклали мережу брукованих доріжок, встановили нові вуличні меблі та точки доступу до мережі Інтернет. Зрізали аварійні дерева і сухі гілки. Відремонтували громадську вбиральню навпроти човнової станції. Також місто закупило 5 нових човнів і 3 катамарани.

Але головні роботи стосуються повного оновлення території навколо міського озера.

Спільно з департаментом житлової, комунальної політики та благоустрою "Центр розвитку міста та рекреації" замовив проект капітального ремонту пішохідної зони довкола водойми з влаштуванням бігової зони та велодоріжки.

Планується благоустрій пляжу, відновлення відпочинкових елементів біля човнової станції. 

Читайте також: Ситуація із забудовою міського озера: все залежить від Марцінківа

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: